Buyukakcay - Cirstea. Anul trecut, Sorana n-a trecut de primul tur

Marti, de la ora 17:00, avem meciul Buyukakcay - Cirstea, din runda inaugurala de la Bucuresti. Se concentreaza Sorana sa faca in sfarsit un turneu bun aici?

Buyukakcay este o prezenta constanta la Bucuresti. Turcoaica de 28 de ani a venit la toate editiile, insa niciodata n-a izbutit sa treaca de turul II. Ocupa locul 195 in clasamentul WTA, intr-un usor regres fata de stagiunea precedenta.

A jucat mult pe zgura in 2018, dar in afara de o semifinala la ITF-ul de la Hodmezovasarhely (UNG), nu prea avem ce sa trecem in dreptul ei. Nevoita sa joace in calificari, Cagla a trecut de Jani (UNG), scor 6-4, 6-4, de Ianchuk (UKR), scor 7-5, 5-7, 6-2, si de Garcia-Perez (SPA), scor 6-3, 7-6.

Cirstea se afla pe locul 57 in clasamentul WTA, cu un sezon inconstant din punct de vedere al jocului. Cele mai bune rezultate din 2018 sunt un sfert de finala la Nurnberg (GER) si „optimi” la Doha (QAT).

Pe iarba n-a facut mai nimic, inregistrand o singura victorie, in runda inaugurala la Wimbledon. A fost un succes important, in fata Rybarikovei (SVK), insa apoi Sorana pierdea in fata unei adversare mult mai slabe, cel putin prin prisma clasamentului, Rodina (RUS).

Doua jucatoare spectaculoase, dar care gresesc mult. Evident ca romanca este tenismena mai valoroasa, chiar daca Sorana uneori ne scoate din pepeni. Insa Cirstea n-are o relatie speciala cu turneul de la Bucuresti. In 2015 a parasit competitia dupa cel de-al doilea meci, iar anul trecut a fost invinsa de Ana Bogdan in runda inaugurala, scor 6-4, 6-2. Buyukakcay are avantajul c-a jucat si-n calificari, astfel c-a apucat sa simta atmosfera de la Arenele BNR si sa se obisnuiasca in ceea ce priveste suprafata de joc. Poate sa fie un pariu riscant, mai ales daca Sorana prinde o zi buna, dar cred ca avem sanse de reusita.

Pronosticuri Ajman - Al-Jazira