Bulgaru - Wang. Are romanca ce trebuie pentru aceasta competitie?

Luni, de la ora 15:30, avem partida Bulgaru - Wang, din primul tur de la Bucuresti. Romanca a primit un wildcard pentru aceasta competitie si are potentialul sa faca o surpriza.

Bulgaru este o tanra de 19 ani, clasata pe locul 437 WTA. Luna trecuta, a cucerit al 3-lea ITF din cariera, la Curtea de Arges, dupa o finala cu Andreea Mitu. Tot peste ea a dat si la Focsani, in semifinale, iar jucatoarea mai experimentata s-a impus de aceasta data.

Miriam serveste foarte bine, ia mingea devreme si incearca sa loveasca tare cu forehand-ul. Are anumite probleme de temperament, insa este oarecum logic pentru aceasta varsta si pentru nivelul de joc.

Wang s-a strecurat aproape fara sa observam in prima suta mondiala, fiind pe pozitia a 84-a. A castigat un singur meci in ultimele doua luni si are doar trei ITF-uri castigate in cariera. Deci cum a facut acest lucru?

La Miami a ajuns in optimile de finala, pornind din calificari, si chiar i-a luat un set lui Kerber. Pe acest fond de incredere, a facut si o finala la challengerul de la Zhengzhou (CHI). La ultimul turneu, la Budapesta (UNG), a cedat dupa cel de-al doilea meci, in fata unei jucatoare necunoscute, Lukas (CRO).

La ultimele ITF-uri din tara, Bulgaru a aratat foarte bine si de aceea eu cred ca merita acest wildcard. Este o tenismena promitatoare care, intr-o zi buna, poate sa treaca de adversare din preajma locului 100. Si Wang serveste bine, la fel ca si romanca, insa asiatica de 24 de ani isi etaleaza jocul mai bine pe suprafetele rapide. Este luni, tribunele poate nu vor fi pline, mai ales ca se joaca la pranz, dar poate Bianca va primi ceva sustinere si din tribune. Conteaza mult pentru o tenismena ce cauta sa scoata capul in turneele importante. Sa nu uitam ca si Cristian sau Ruse au evoluat bine atunci cand au primit wildcard la Bucuresti.

Pont Pandurii Konta - Barty