Bob Bryan - Mike Bryan vs Rojer - Horia Tecau - Turneul Campionilor - Analiza si pronostic


Bob Bryan – Mike Bryan vs Rojer – Horia Tecau – Turneul Campionilor – Analiza si pronostic

Bob Bryan - Mike Bryan vs Rojer - Horia Tecau - Turneul Campionilor - Analiza si pronostic

În această după-amiază, cu începere de la ora 14:00 – în transmisiune directă pe canalul DigiSport 2 – gemenii Bob Bryan & Mike Bryan (principala pereche favorită) îi vor înfrunta pe Jean-Julien Rojer & Horia Tecău (a 5-a pereche favorită). Să-i urăm baftă singurului român de la ATP World Tour Finals!

Bob Bryan & Mike Bryan ▬ formeaza cel mai longeviv cuplu de dublu din istoria tenisului masculin (sunt parteneri în tenisul profesionist înca din anul 1998, pe cand aveau varsta de doar 20 ani). Au debutat la “Turneul Campionilor” in anul 2002, iar de atunci au lipsit doar in anul 2007 – nu pentru ca nu s-ar fi calificat din punct de vedere matematic, ci pentru ca Mike a suferit o accidentare in zona cotului. În ciuda faptului ca au condus ani de-a randul ierarhia mondiala masculina de dublu si au onorat cu prezenta atatea editii ale ATP World Tour Finals, gemenii americani au castigat aceasta competitie doar de trei ori de-a lungul timpului – 2003, 2004 şi 2009. În ultimele cinci sezoane au avut evolutii oscilante: semifinala (2010) – semifinala (2011) – doar faza grupelor (2012) – şi în fine FINALA pierduta sezonul trecut in fata ibericilor David Marrero-Santana & Fernando Verdasco, scor 5:7 7:6 7:10.

Nici aceasta editie nu au inceput-o cu dreptul, deoarece au pierdut in minim de seturi – scor 6:7 3:6 – in fata perechii formate din polonezul Lukasz Kubot si veteranul suedez Robert Lindsted – cei care in mod normal ar fi trebuit sa prinda doar un loc de “rezerva” la acest turneu, dar au beneficiat de retragerea cuplului format din Eric Butorac & Raven Klaasen si au prins ultimul loc care-ti permite sa joci in grupe.

Asadar, principalii favoriti au pierdut in fata principalilor outsideri – daca am putea sa-i numim asa.

1.93m este înălţimea lui Bob Bryan – 1.91m este înălţimea lui Mike Bryan

89% a fost procentajul punctelor castigate de gemenii americani cu primul serviciu (33/37)
44% a fost procentajul punctelor castigate de Bob & Mike Bryan cu al doilea serviciu (8/18)

0/3 mingi de break au fructificat principalii favoriţi – faţă de 1/1 de care au profitat outsiderii

27% a fost procentajul punctelor câştigate cu returul de tenismenii din Statele Unite (18/67)

5 – 10 a fost raportul aşilor | 4 – 3 a fost raportul dublelor greşeli

E cat se poate de clar ca nu-si mai permit pasi gresiti si ca trebuie sa-si respecte blazonul de favoriti, mai ales ca vor infrunta o echipa pe care au mai invins-o in urma cu doar o saptamana, tot pe hard indoor!

TITLURI CÂŞTIGATE ÎN ACEST SEZON – Delray Beach, Indian Wells, Miami, Houston, Monte Carlo, Cincinnati – Masters, US Open, Shanghai – Masters, Paris – Masters

STATISTICI INTERESANTE – pe parcursul celor 79 de meciuri disputate în acest an (68 victorii – 11 înfrângeri), echipa a expediat un total de 286 aşi (o medie de aproximativ patru aşi pe meci) – a fructificat un total de 157 mingi de break (38% procentaj) şi a salvat 155 mingi de break (73% procentaj).

BANI CÂŞTIGAŢI ÎN ACEST SEZON – 2,624,979 $

400 ron bonus

Jean-Julien Rojer & Horia Tecău ▬ si-au facut debutul la « Turneul Campionilor » sub aceasta aceasta formula cu o infrangere in « super » TIEBREAK, dar s-au luptat frumos pana la capat si chiar au avut o minge de meci la un moment dat – adversarii servind cu a doua minge. A fost un punct spectaculos jucat de toti cei patru din preajma fileului – dar inspiratia a fost de partea adversarilor, care dupa si-au tras un pic suflul, au expediat un as si au replicat cu un retur decisiv – castigator – in lung de linie.

3:6 6:3 10:12 ▬ este scorul cu care au pierdut în faţa perechii Alexander Peya & Bruno Soares

Horia Tecău a intrat mai greu in primul set si si-a cedat serviciul inca din debut, scorul ducandu-se la 0:2 pentru adversari; in game-ul imediat urmator au revenit de la 0:30 si au facut rebreak-ul, dar au continuat sa aiba dificultati pe propriul serviciu, scorul devenind 3:5 cand si Jean-Julien Rojer si-a cedat serviciul.

Daca pe primul serviciu, procentajul a fost intr-un perfect echilibru (71% cu 71%), nu acelasi lucru il putem spune despre al doilea serviciu – adica exact capitolul la care s-a facut diferenta – 7/12 puncte castigate de austriac si brazilian, faţă de doar 2/9 concretizate pe tabela de scor de catre olandez si roman.

Lucrurile nu pareau sa se schimbe in bine nici in al doilea set, deoarece la scorul de 2:2 a urmat un game slab pe serviciu al romanului, care cu o dubla greseala le oferea oponentilor trei mingi consecutive de break (15:40). Cu toate astea, Horia s-a concentrat si s-a “salvat” cu trei puncte direct castigatoare. In game-ul imediat urmator, austriacul si sud-americanul au resimtit presiunea si si-au cedat serviciul…

TIEBREAK-ul decisiv a fost complicat – Peya/Soares au condus cu scorul de 0:4 si 1:5, dar Rojer/Tecău au dus rand pe rand scorul la 6:5 – 8:7 – 10:9, fara a fi totusi capabili sa faca vreun alt « mini-break ».

1.85m este înălţimea lui Jean Julien Rojer – 1.93m este înălţimea lui Horia Tecău

76% a fost procentajul punctelor castigate de olandez si roman cu primul serviciu (29/38)
38% a fost procentajul punctelor castigate de Rojer & Tecău cu al doilea serviciu (10/26)

2/3 mingi de break a fructificat echipa românului – faţă de cele 2/5 şanse fructificate de adversari

31% a fost procentajul punctelor castigate cu returul de perechea olandezo-română (19/61)

1 – 3 a fost raportul aşilor | 2 – 2 a fost raportul dublelor greşeli

Perechea formata din olandez si roman s-a descurcat destul de bine in preajma fileului si a fost destul de agresiva pe parte de retur, dar a fost vulnerabila atât pe primul – cât mai ales pe cel de al doilea serviciu.

MECIURI DIRECTE ▬ Bryan/Bryan (3) : (0) Rojer/Tecău

6:3 6:3 pe hardul indoor de la Paris – Masters în acest sezon;
► 7:6 6:7 10:2 pe hardul outdoor de la Cincinnati – Masters în acest sezon;
7:5 3:6 11:9 pe zgura de la Madrid – Masters în acest sezon.

PRONOSTIC ▬ să câştige meciul Bob Bryan & Mike Bryan, cota 1.33 la WilliamHill.com

PONT SUPLIMENTAR ▬ să câştige cu 2:0 la seturi fraţii Bryan, cota 1.80 la Superbet.ro

scris de Man