Begu - Swan. Irina a uitat sa inceapa meciurile in forta

Luni, in jur de ora 17:00, avem partida Begu - Swan, din primul tur de la Wimbledon. In aparenta, un meci usor pentru Irina, insa adversare precum tanara britanica nu trebuie niciodata subestimate.

Begu se afla pe locul 33 WTA, dupa un start de sezon destul de bun, cu semifinala la Shenzhen (CHI), insa continuarea a fost dezamagitoare, cel putin pe partea de simplu.

La Australian Open n-a fost capabila sa treaca de runda a doua, dar la St Petersburg a facut totusi „optimi”. Dupa ceva turnee slabe, a ajuns in semifinale la Istanbul (TUR). Doar la Roland Garros a mai legat doua victorii in turneele pe zgura. Iarba n-a ajutat-o deloc deocamdata, Irina cedand in runda inaugurala la Eastbourne (GBR), cu Giorgi (ITA), scor 2-6, 2-6.

Swan este o britanica de 19 ani, care si-a facut debutul pentru echipa de FED Cup pe cand avea doar 16 ani. A jucat in principiu doar in turnee ITF, castigand sase astfel de turnee, din tot atatea finale. Momenta, se afla pe locul 207 in clasamentul fetelor.

Nottinghama reprezentat prima sa prezenta pe tabloul principal al unui turneu WTA, obtinut de drept, prin accederea din calificari. A cedat in runda inaugurala, cu Barthel (GER), scor 6-7, 5-7.

Este intotdeauna periculos sa joci impotriva britanicelor pe iarba, mai ales ca acum vorbim despre o sportiva cu un viitor frumos in fata. In singura disputa pe iarba din 2018, Irina a parut moale, fara idei de joc. Si-a luat revansa la dublu, insa preocuparile pentru proba de simplu raman. Begu poate sa recupereze pe parcurs daca nu incepe exceptional, insa Swan va aborda cu multa incredere acest turneu. Aproape sigur Irina nu stie nimic despre adversara ei, asa ca voi miza pe faptul ca Swan poate sa tina aproape.

Pont Pariuri Belgia - Olanda