Begu - Peng. Irina rar isi castiga detasat meciurile

Marti, de la ora 13:30, avem partida Begu - Peng, din runda inaugurala de la Roma. Sa fie romanca atat de favorita pe cat o vad bookmakerii?

Begu se afla pe locul 41 WTA, dupa un start de sezon destul de bun, cu semifinala la Shenzhen (CHI), insa continuarea a fost dezamagitoare, aproape ca de obicei.

La Australian Open n-a fost capabila sa treaca de runda a doua, dar la St Petersburg a facut totusi „optimi”. La Indian Wells a parasit competitia in turul doi, iar la Miami a cedat din runda inaugurala. A facut „optimi” la Charleston, iar la Istanbul a ajuns pana in semifinale. La ultima competitie, la Madrid, a iesit in turul doi, invinsa de Sharapova, asta dupa ce o batuse pe Ostapenko in primul meci.

Peng se afla acum pe locul 35 in lume, pozitie excelenta daca tinem cont de trecutul asiaticei, plin de accidentari. Anul trecut, a cucerit un turneu la Nanchang (CHI) si a facut finale la Taipei si Zhengzhou (CHI).

La 32 de ani, Shuai a inceput stagiunea cu cinci infrageri consecutive. Prima victorie a venit luna trecuta, la An-Ning (CHI), pe zgura. Peng a ajuns sa faca semifinale. La Madrid, a pierdut in runda inaugurala cu Muguruza, scor 4-6, 2-6.

Evident, romanca este mare favorita. Si pe buna dreptate, deoarece se joaca pe o suprafata lenta, una deloc indragita de asiatica. Dar Peng a mai facut ceva rezultate pe zgura in ultimii ani, e drept, la turnee micute. Asa ca Irina trebuie sa joace la capacitate maxima. Insa rar Begu otine succese clare, fara pic de dubiu. Deci trebuie sa profitam de handicapul mare ce-i este oferit chinezoaicei.

Pronosticuri Del Potro - Djokovic