Bedene vs Becker - ATP Miami - Analiza si pronostic


Bedene vs Becker – ATP Miami – Analiza si pronostic

Bedene-vs-Becker

Isi va lua revansa neamtul pentru eliminarea de anul trecut?

Slovenul Aljaz Bedene si germanul Benjamin Becker, doi jucatori veniti din calificari, se vor duela in turul al treilea al turneului de la Miami.

Bedene, aflat pe locul 119 in clasamentul ATP, a disputat deja 4 meciuri la Miami, doua in calificari, celelalte pe tabloul principal. In primele doua runde de dupa calificari, slovenul a avut emotii mari, pierzand de fiecare data primul set, adversari fiind Wang, din Taipei si Pospisil, din Canada. In turul precedent, contra nord-americanului, Bedene a castigat seturile 2 si 3 cu 7-5; 6-3, dupa ce il pierduse pe primul la tie-break. Procentajul sau de reusita la primul serviciu a fost unul extrem de bun, de 91%, slovenul pierzand doar 4 din cele 46 mingi. Si la cel de-al doilea serviciu, slovenul s-a descurcat destul de bine, castigand 66% dintre puncte. In ciuda faptului ca a luat un set, Pospisil nu a avut nici macar o sansa de a face break. Bedene se afla pentru a doua oara aici, anul trecut parasind competitia in turul secund.

Benjamin Becker a pierdut in turul 2 al calificarilor, insa este prezent pe tabloul principal din postura de lucky looser, dupa retragerea lui Del Potro de la acest turneu. In turul secund, germanul a provocat o mica surpriza, invingandu-l pe Ryan Harrison, reprezentant al gazdelor si detinator de wild-card. 7-5; 3-6; 7-6 a fost scorul in acea partida, una in care Becker a servit 7 asi, comitand 3 duble greseli. Procentajul de reusita la primul serviciu a fost de 82%, cel de la al doilea fiind destul de slab, 40%. Nici nu e de mirare ca Harrison si-a creat 5 mingi de break, fructificand insa doar una. Este cea de-a opta participare a lui Benjamin Becker la Miami, cea mai buna performanta venind in 2010, cand a acces in optimile de finala. In 2013, neamtul a pierdut insa in prima runda, calaul sau fiind chiar Aljaz Bedene. In turneele ATP din acest an, Becker are doar doua victorii din 7 partide pe aceasta suprafata . Interesant este faptul ca, din ultimele 10 partide disputate contra jucatorilor mai slab clasati decat el, Becker a obtinut doar 5 victorii, dintre care una in urma abandonului adversarului.

In afara intalnirii directe de anul trecut de la Miami, in care Bedene a invins in minimum de seturi, scor 6-4; 6-3, cei doi s-au mai intalnit la Australian Open, tot in 2013, Becker trecand in 4 seturi de sloven, dupa ce Bedene il castigase pe primul. Daca privim partidele din acest an de pe ciment din turneul ATP, observam ca Becker are un procentaj mult mai mic de reusita decat adversarul de azi atat la primul serviciu, cat si la primul retur, neamtul fiind putin in fata la mingile castigate pe cel de-al doilea serviciu. Asadar, ar fi bine ca Bedene sa joace cu prima serva in acest meci.

In opinia noastra, slovenul pleaca favorit in aceasta partida. Becker are un bilant negativ pe hard outdoor in acest sezon, nici in meciul cu Harrison nereusind sa convinga, asta in ciuda faptului ca a castigat. De cealalta parte, Bedene a practicat un meci foarte bun cu Pospisil, victoria sa de anul trecut asupra lui Becker influentandu-ne si ea intrucatva in alegerea acestui pronostic. Totodata, din cele 7 partide totallizate de cei doi in aceasta competitie, doar doua s-au terminat in minimum de seturi. Nu credem ca va fi cazul si azi.

Pronosticul nostru: Bedene, la o cota de 1.73 la Unibet
Suplimentar: Peste 22.5 gameuri, la o cota de 1.95 la Unibet

scris de Radu