Bedene - Copil. Pe iarba, Marius are o oportunitate mai buna

Luni, de la ora 15:00, avem partida Bedene - Copil, din primul tur de la S-Hertogenbosch. Marius inca nu l-a batut pe jucatorul din Slovenia, dar pe iarba ar putea avea o sansa buna.
Copil

Bedene este pe locul 66 ATP, un sloven ce a jucat si pentru Marea Britanie, care adora sa joace pe zgura. Nu are niciun titlu ATP in cariera, dar a disputat trei finale.

Sportivul de 28 de ani a debutat in 2018 cu rezultate destul de slabute pe hard, dar s-a redresat odata cu ajungerea pe suprafata rosie. A bifat finala la Buenos Aires, iar la Rio de Janeiro a fost scos in sferturile de finala. Tot pe zgura, a ajuns in semifinale la Budapesta. La Roland Garros, l-a scos Cuevas in primul tur, 3-0 la seturi.

Copil se afla pe locul 95 ATP, cu un 2017 in care a ajuns intr-un sfert de finala, la Metz (FRA), dar si in doua finale de turneu challenger, la Kaohsiung (TAIWAN) si Bratislava (SVK).

Sezonul actual a inceput de vis pentru Marius, cu prima sa finala de turneu ATP, la Sofia (BUL). Dupa aceasta sansa esuata, Marius nu s-a mai regasit, iar infrangerile au inceput sa apara una dupa cealalta. Ne-a dat o umbra de speranta la Roland Garros, cand l-a condus cu 2-0 la seturi pe Cecchinato (ITA), in runda inaugurala, dar a sfarsit infrant cu 6-2, 7-6, 5-7, 2-6, 8-10.

De trei ori s-au intalnit cei doi si de fiecare data a fost la Budapesta. Ultima oara, anul acesta, Bedene s-a impus in trei seturi, scor 6-7, 7-5, 6-3. Este suprafata mai putin preferata de Marius, asa ca m-a uimit c-a tinut pasul de adversarul sau. Sigur, le-a pierdut pe toate trei, dar a progresat pe zgura. Deci, pe iarba, datorita serviciului sau foarte bun, Copil ar trebui sa egaleze cumva sansele. Poate ca este putin cu moralul la pamant, dupa infrangerea dureroasa de la RG, dar trebuie sa se ridice si sa lupte. O suprafata unde punctele sunt foarte scurte este exact ce-i trebuie.

Pronosticuri Sampdoria - Inter