Basilashvili - Sugita. Mai castiga si japonezul un meci?

Luni, de la ora 12:00, avem meciul Basilashvili - Sugita, din prima runda de la S-Hertogenbosch, Olanda. Niponul nu traverseaza cea mai buna perioada, dar poate sa trecerea pe iarba ii va schimba norocul.

Basilashvili este cel mai bun produs al Georgiei in materie de tenis. Are 26 de ani si se afla pe locul 77 in clasamentul baietilor. Are cinci turnee challenger cucerite in cariera, dar niciun titlu important.

In primele luni ale anului, au fost patru turnee consecutive in care georgianul a iesit in primul tur. A fost mult mai bine pe zgura, unde consemnam trei „sferturi” la rand pentru Nikolasz – la Marrakech (MAR), challengerul de la Tunis si Budapesta (UNG). La Roland Garros, a fost scos in primul tur de Simon (FRA), scor 4-6, 0-6, 7-6, 4-6.

Sugita este un japonez de 29 de ani care in stagiunea precedenta a cucerit primul titlu ATP din cariera, pe iarba de la Antalya (TUR). Acum, se afla pe locul 48 in clasamentul baietilor.

Debutul de stagiune n-a fost stralucit, cu doar un tur II la Australian Open. Cel mai bine s-a descurcat la Dubai, unde a ajuns in sferturile de finala. Dupa aceea, au urmat 10 infrangeri consecutive in circuit. Cel care l-a eliminat la Roland Garros a fost Zeballos (ARG), scor 4-6, 7-6, 4-6, 2-6.

Japonezul a obtinut singurul titlu ATP din cariera pe iarba, asa ca este de asteptat ca aceasta serie negativa sa se opreasca in urmtoarea perioada. Si de ce nu chiar acum, contra lui Basilashvili? Jucatorul din Georgia nu este cel mai constat tenimen, iar in stagiunea precedenta a obtinut un singur succes pe iarba. De altfel, singura disputa directa a fost in 2016, la Halle (GER), pe suprafata verde, niponul avand castig de cauza in doua seturi, scor 6-3, 6-1.

Pronosticuri Olympiakos - Betis