Andy Murray vs Milos Raonic - Turneul Campionilor - Analiza si pronostic


Andy Murray vs Milos Raonic – Turneul Campionilor – Analiza si pronostic

Andy Murray vs Milos Raonic - Turneul Campionilor - Analiza si pronostic

În această seară, cu începere de la ora 22:00 – în transmisiune directă pe canalul DigiSport 2 – scoţianul Andy Murray (al 5-lea favorit) îl va înfrunta pe canadianul Milos Raonic (al 7-lea favorit).

Andy Murray ▬ nu a reusit sa faca fata loviturilor puternice venite din partea niponului Kei Nishikori si in ciuda faptului ca a condus cu break primul set si a remontat un handicap de un break in al doilea set, si-a pierdut serviciul – in ambele seturi – exact atunci cand trebuia sa “supravietuiasca”, la scorul de 4:5 pentru adversar. Multa lume s-ar fi asteptat ca lucrurile sa stea exact invers, avand in vedere ca exista o diferenta destul de considerabila la nivel de experienta între cei doi (japonezul era la meciul de debut).

4:6 4:6 – este scorul cu care britanicul a cedat prima partidă din cadrul Grupei B

“Este dezamagitor sa incepi turneul cu o infrangere, mi-ar fi placut sa pot face mai multe astazi. Serviciul meu nu s-a ridicat la nivelul competitiei si al adversarului. Cred ca aici s-a facut marea diferenta. El a fost capabil sa dicteze ritmul la o multime de puncte, mai ales pe cel de al doilea serviciu al meu. Ne-am luptat de la egal la egal, in special a inceputul meciului… au existat si greseli, si de o parte si de cealalta. Apoi nivelul jocului practicat de Kei a crescut, a luat primul set si a inceput sa se simta mai confortabil.”

Britanicul a parut si obosit – fara vlaga chiar, in anumite schimburi lungi in care adversarul a preluat initiativa de fiecare data – si multi dintre specialisti sunt de parere ca precedentele sase saptamani in care a castigat trei trofee si s-a calificat in extremis la “Turneul Campionilor” l-ar fi slabit din punct de vedere fizic. De multe ori, tocmai oboseala acumulata este cea care nu-ti permite sa mai servesti la fel de bine.

75% a fost procentajul lui Andy Murray la punctele castigate cu primul serviciu (27/36)
27% a fost procentajul lui Andy Murray la punctele castigate cu al doilea serviciu (7/26)

5 – 8 a fost raportul punctelor direct castigatoare gratie loviturii de forehand

19 – 07 a fost raportul greselilor nefortate de pe partea loviturii de backhand
06 – 09 a fost raportul greselilor nefortate de pe partea loviturii de forehand

2/3 – 8/15 a fost raportul punctelor castigate de cei doi tenismeni din preajma fileului, cu voleul (de aici putem observa foarte usor ca asiaticul a fost mai agresiv, iar britanicul a jucat numai de pe baseline)

400 ron bonus

Milos Raonic ▬ a debutat cu o infrangere la ATP World Tour Finals, dar nu a facut-o in fata unui adversar oarecare, ci chiar impotriva legendarului Roger Federer. Emotiile l-au coplesit in primul set, cand in afara catorva asi, nu prea a existat pe teren; chiar si asa, cand multi se asteptau la un set doi asemanator cu precedentul, canadianul s-a mai relaxat si la un moment dat a avut chiar o minge de set. Daca in primul set, elvetianul si-a facut serviciul numai la “15” si a atacat decisiv de doua ori serviciul canadianului, in cel de al doilea set a fost pusa in postura de a salva patru mingi de break, facandu-si serviciul cu preponderenta la “30” si “40” de aceasta data. În fine, in TIE-BREAK s-a vazut din nou ca experienta face diferenta – Milos Raonic a gresit la centimetru primele doua puncte, dupa care nu s-a mai putut concentra.

1:6 6:7 – este scorul meciului de debut al tânăarului canadian la “Turneul Campionilor”

“Am avut sansele mele in cel de al doilea set de care n-am stiut sa profit, poate ca as fi meritat sa joc un al treilea set si acolo nu se stie ce s-ar fi intamplat. Evident, sunt dezamagit, de felul cum a aratat jocul meu in TIE BREAK, intr-un moment atat de important… Capacitatea lui de a juca rapid punctele m-a pus in dificultate, am fost vulnerabil la fileu si m-am deplasat cam greu pe alocuri. Asta e, sunt suparat acum, dar trebuie sa invat din aceasta infrangere, sa-mi trag cateva palme si sa castig urmatorul meci.”

134 mph = 215.65 kph a fost viteza cu care a servit canadianul cu prima minge
104 mph = 167.37 kph a fost viteza cu care a servit canadianul cu a doua minge

12 – 10 a fost raportul punctelor direct castigatoare gratie loviturii de forehand
03 – 04 a fost raportul punctelor direct castigatoare gratie loviturii de backhand

79% a fost procentajul lui Milos Raonic la punctele castigate cu primul serviciu (22/28)
47% a fost procentajul lui Milos Raonic la punctele castigate cu al doilea serviciu (15/32)

10 asi a expediat tanarul canadian, devenind al doilea tenismen care depaseste cifra de 1100 asi in acest sezon, dupa gigantul croat Ivo Karlovic (1185). Un alt fost mare campion croat – Goran Ivanisevic – detine recordul de asi expediati intr-un singur sezon competitional: un total de nu mai putin de 1449 asi.

MECIURI DIRECTE ▬ Andy Murray (1) : (3) Milos Raonic

6:4 5:7 3:6 pe hardul outdoor de la Indian Wells în acest sezon;
► 3:6 7:6 6:7 pe hardul outdoor de la Tokyo Open în anul 2012;
► 6:4 6:4 6:2 pe hardul outdoor de la US Open în anul 2012;
6:4 7:6 pe zgura de la ATP Barcelona în anul 2012.

PRONOSTIC ▬ peste 9.5 game-uri în primul set, cota 1.37 la Unibet.com

PONT SUPLIMENTAR ▬ AH +1.5 seturi Milos Raonic, cota 1.51 la Unibet.com

scris de Man