A Zverev - Jaziri. Neamtul este principalul favorit la castigarea titlului

Marti noaptea, dupa ora 03:30, avem disputa A Zverev - Jaziri, din primul tur de la Washington. Trece neamtul de primul obstacol in cursa pentru apararea titlului cucerit anul trecut?

A Zverev are la doar 21 de ani deja opt titluri ATP in palmares si se afla pe locul 3 in clasamentul baietilor. Anul acesta, a avut o serie fabuloasa de 13 victorii, timp in care a pus mana si pe doua trofee, la Munich si Madrid.

A mai ajuns in ultimul act la Roma si Miami. Daca la RG a avut noroc sa ajunga in „sferturi” fara sa presteze un joc prea reusit, la Wimbledon n-a trecut de turul III, invins de Gulbis (LAT), in cinci seturi. Este castigatorul en-titre de la Washington, dupa ce l-a invins in finala pe Anderson (RSA).

Jaziri este un tunisian de 34 de ani, ce a cucerit in cariera sapte titluri challenger. Momentan ocupa locul 64 in clasamentul ATP, cu un tenis mult mai bun dupa ce-a trecut de 30 de ani.

L-am vazut jucand foarte bine pe zgura in 2018, dar cu toate astea, singurul trofeu de anul acesta a venit la Quijing (CHI). A mai facut semifinale la Dubai, insa si un ultim act la Istanbul (TUR). Pe iarba, n-a mers mai nimic, ba chiar forma modesta a continuat la Atlanta, unde a parasit competitia din primul tur. S-a regasit totusi in runda inaugurala la Washington, unde l-a invins pe Donskoy (RUS), scor 6-4, 6-1.

Chiar daca a pus mana pe trofeu anul trecut, Alexander s-a chinuit in primele doua partide, intrand mai greu in ritmul competitiei. La ultimele turnee, l-am vazut chiar avand dificultatea asta in meciuri, nu doar in competitii. Usoarele probleme fizice pe care le-a avut la RG au parut ca l-au urmarit si la Wimbledon. Sa fi scapat tanarul neamt de ele? In fata va avea un adversar care mereu i-a pus probleme, desi diferenta de valoare este evidenta. H2H este 2-1 pentru Zverev, dar si-n cele doua dispute pierdute, Jaziri a luat de fiecare data set. Ultima partida directa a avut loc chiar la Washington, in 2016, scor 6-2, 5-7, 6-2 pentru Alexander. Din nou cred ca Zverev va intra mai greu in turneu.

Pronosticuri Tottenham - Watford