Top 10 lucruri pe care nu le știai despre Liga Campionilor. Apare și Steaua!

Liga Campionilor, continuatoarea Cupei Campionilor Europeni, este o competiție plină de istorie. Iată un Top 10 al celor mai interesante amănunte despre întrecerea regină a fotbalului european intercluburi, unul din care nu lipsește nici Steaua.

Sursa: Topul a foste realizat de operatorul internațional de pariuri online Betano.com, licențiat în România și sponsor al Ligii 1 Betano.

  1. Liga Campionilor a fost introdusă în anul 1992 pentru a înlocui Cupa Campionilor Europeni începută în anul 1955. Noul format a permis participarea mai multor echipe din aceeași țară.
  2. Formatul de dinainte de 1992 era unul eliminatoriu în care participau doar campioanele din fiecare țară.
  3. 5 este numărul maxim de echipe pe care campionatele din țările puternice le pot avea înscrise simultan într-un sezon.
  4. Orice echipă care câștigă Champions League trei sezoane la rând sau de cinci ori în palmares poate reține în vitrină o replică a trofeului. UEFA păstrează singurul trofeu original. 6 cluburi dețin replici ale trofeului, până acum: Real Madrid, FC Barcelona, Bayern Munchen, AC Milan, Liverpool și Ajax.
  5. Real Madrid are cele mai multe trofee, 12, dintre care 5 au fost obținute în primele sezoane ale competiției.

BetanoPariaza pe toate meciurile din Liga Campionilor

  1. Cluburile spaniole au adunat cele mai multe victorii, 17 în total, urmate de Anglia și Italia, fiecare cu câte 12. În Spania trofeul a fost câștigat doar de două echipe, Real Madrid și Barcelona, în timp ce Anglia a produs 5 câștigătoare: Liverpool, Manchester United, Nottingham Forest, Aston Villa și Chelsea.
  2. Cluburile engleze au fost interzise în Cupa Campionilor Europeni între anii 1986 și 1991, din cauza unor dezastre pe stadion și probleme de huliganism. Această absență a permis unor echipe precum Steaua București, PSV Eindhoven și Steaua Roșie Belgrad să scoată capul și să aibă un acces mai ușor spre trofeu.
  3. Steaua București (1986), alături de Celtic (1967) și Real Madrid (1966) sunt singurele din istoria competiției care au câștigat trofeul având loturi compuse doar din jucători autohtoni.
  4. Cel mai rapid gol din istoria UEFA Champions League a fost marcat după 10,2 secunde de Bayern Munchen, prin Roy Makaay contra lui Real Madrid, în 2007.
  5. Atena este singurul oraș care a fost reprezentat de trei echipe în același sezon de Liga Campionilor: Olympiacos, Panathinaikos și AEK Atena.

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Bonus de pana la 300 RON pentru Australian Open 5 pariuri promotionale iti aduc 50 RON BONUS Inceput pe 15 ianuarie, primul mare turneu de Grand Slem al anului este o ocazie perfecta pentru iubitori tenisului de a paria pe partidele programate. De...
Cota 6.00 pentru PSG in meciul cu Dijon Parizienii vin dupa 13 victorii consecutive pe propriul teren Lider detasat in Franta, PSG, primeste in aceasta miercuri vizita formatiei de pe locul 10, Dijon. Partida este programata in cadrul etap...
Castiga bonusuri totale de 200 RON la Australian Open Se vor acorda in transe de 20 lei O promotie destul de tentanta a casei de pariuri Fortuna iti ofera, pe langa castigul propriu-zis, 50% din acesta in cazul in care Simona Halep se impune la Australi...