Top 10 lucruri pe care nu le știai despre Liga Campionilor. Apare și Steaua!

Liga Campionilor, continuatoarea Cupei Campionilor Europeni, este o competiție plină de istorie. Iată un Top 10 al celor mai interesante amănunte despre întrecerea regină a fotbalului european intercluburi, unul din care nu lipsește nici Steaua.

Sursa: Topul a foste realizat de operatorul internațional de pariuri online Betano.com, licențiat în România și sponsor al Ligii 1 Betano.

  1. Liga Campionilor a fost introdusă în anul 1992 pentru a înlocui Cupa Campionilor Europeni începută în anul 1955. Noul format a permis participarea mai multor echipe din aceeași țară.
  2. Formatul de dinainte de 1992 era unul eliminatoriu în care participau doar campioanele din fiecare țară.
  3. 5 este numărul maxim de echipe pe care campionatele din țările puternice le pot avea înscrise simultan într-un sezon.
  4. Orice echipă care câștigă Champions League trei sezoane la rând sau de cinci ori în palmares poate reține în vitrină o replică a trofeului. UEFA păstrează singurul trofeu original. 6 cluburi dețin replici ale trofeului, până acum: Real Madrid, FC Barcelona, Bayern Munchen, AC Milan, Liverpool și Ajax.
  5. Real Madrid are cele mai multe trofee, 12, dintre care 5 au fost obținute în primele sezoane ale competiției.

BetanoPariaza pe toate meciurile din Liga Campionilor

  1. Cluburile spaniole au adunat cele mai multe victorii, 17 în total, urmate de Anglia și Italia, fiecare cu câte 12. În Spania trofeul a fost câștigat doar de două echipe, Real Madrid și Barcelona, în timp ce Anglia a produs 5 câștigătoare: Liverpool, Manchester United, Nottingham Forest, Aston Villa și Chelsea.
  2. Cluburile engleze au fost interzise în Cupa Campionilor Europeni între anii 1986 și 1991, din cauza unor dezastre pe stadion și probleme de huliganism. Această absență a permis unor echipe precum Steaua București, PSV Eindhoven și Steaua Roșie Belgrad să scoată capul și să aibă un acces mai ușor spre trofeu.
  3. Steaua București (1986), alături de Celtic (1967) și Real Madrid (1966) sunt singurele din istoria competiției care au câștigat trofeul având loturi compuse doar din jucători autohtoni.
  4. Cel mai rapid gol din istoria UEFA Champions League a fost marcat după 10,2 secunde de Bayern Munchen, prin Roy Makaay contra lui Real Madrid, în 2007.
  5. Atena este singurul oraș care a fost reprezentat de trei echipe în același sezon de Liga Campionilor: Olympiacos, Panathinaikos și AEK Atena.

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Cota 10 pentru victoria PSG-ului sau banii inapoi Sambata de la ora 18:00 se joaca PSG - Nantes, un meci in care toata lumea o sa parieze pe gazde si pe goluri multe. Pariuri normale daca tinem cont de forma senzationala a parizienilor: 10 victorii, ...
Cota de nerefuzat pentru victoria Barcelonei la Leganes Barcelona a invins de fiecare data Leganes Runda cu numarul 12 din campionatul Spaniei programeaza in aceasta sambata partida dintre Leganes si Barcelona. Gazdele vin dupa doua infrangeri consecutive...
Obtine 100 RON bonus de Black Friday Trebuie sa pariezi in fiecare zi a promotiei Dupa cum probabil stiti, astazi este Black Friday, ziua in care preturile o iau la vale sau, cel putin, asa ar trebui. De aceasta nebunie profita si casa ...