The Strongest - San Jose. Ne asteptam la un duel echilibrat

Duminica noaptea, de la ora 00:15, avem disputa The Strongest - San Jose, din prima runda a campionatului din Bolivia. Doua trupe solide, ce sigur vor lupta pentru prima pozitie din clasament.

The Strongest vine dupa un final dureros de stagiune, in care a ratat titlul in partida decisiva (cea cu numarul 3), la penalty-uri, in fata celor de la Jorge Wilstermann. In principiu, au ramas cam aceeasi oameni in lot, chiar si veteranul Escobar. O noutate importanta o reprezinta aducerea lui Blackburn, un atacant de rasa. Astfel, Novoa va iesi din schema, cel mai probabil. Insa n-au venit toate actele varfului panamez, asa ca ramane o enigma ce atac va alinia The Strongest in prima etapa. „Tigrii” au marcat in 19 din ultimele 20 de partide de acasa, in campionat.

San Jose a terminat Apertura, sezonul regulat, cu o singura infrangere in 14 meciuri. Presta cel mai frumos fotbal, iar toata lumea se astepta la o castigatoare oarecum surprinzatoare. Insa trupa din Oruro n-a putut sa tina pasul si-n play-off, unde a fost eliminata in semifinale de Jorge Wilstermann, 2-5 la general. Nici la San Jose nu s-au facut modificari substantiale, fiind adusi doar un portar si un varf. Asta si pentru ca titularii, Carlos Franco si Carlos Saucedo sunt deocamdata indisponibili. San Jose a inscris in 11 din ultimele 15 deplasari.

In stagiunea precedenta, San Jose a iesit neinvinsa din duelul cu „tigrii”, remizand in deplasare, scor 1-1, si obtinand toate cele trei puncte pe teren propriu, scor 3-1. Va fi un duel interesant, intre doua formatii foarte puternice, dornice sa castige titlul. Loturile sunt omogene, deci jocul ar trebui sa fie inchegat, iar noi sa vedem destule faze de poarta. Cum San Jose n-a pierdut la ultimele doua deplasari la La Paz, ma astept macar sa marcheze si de data asta.

Pronosticuri Kerber - Keys