Ponturi fotbal - Copenhaga vs Esbjerg - Danemarca Cupa


Ponturi fotbal – Copenhaga vs Esbjerg – Danemarca Cupa

Copenhaga vs Esbjerg

Copenhaga vs Esbjerg – misiune usoara pentru cea mai titrata echipa din Danemarca in semifinalele cupei.

FC Copenhaga are in palmares 10 titluri de campioana si 5 cupe ale Danemarcei, fiind finalista a acestei competitii si in sezonul trecut. Esbjerg a dominat fotbalul danez in anii 60-70, atunci cand a castigat 5 titluri de campioana si 4 cupe. A urmat o perioada mai dificila, exceptie facand sezonul 2012-2013 cand a reusit din nou sa castige cupa si a jucat in Europa League. In prezent este o echipa de pluton, aflata exact deasupra liniei de retrogradare in Superligaen, dar cu o marja de 8 puncte fata de urmatoarea clasata.

FC Copenhaga a ajuns in semifinale dupa ce a eliminat pe Roskilde, Greve si Randers, intrand in competitie din 16-imi datorita locului 2 ocupat in campionat la finalul sezonului precedent. Esbjerg a trecut de Lindholm, Horsens, Midtjylland si Aalborg, avand meritul de a fi eliminat campioana in exercitiu si liderul actual din Danemarca.  Daca pana acum s-a jucat o singura mansa, in semifinale se joaca in sistem tur-retur. FC Copenhaga are nevoie de  victorie  pentru a ramane cu sanse reale de calificare in finala si are sanse  sa o obtina tinand cont de forma foarte buna pe care o traverseaza. In ultima etapa de campionat s-a impus cu un categoric 4-0 pe terenul lui Silkeborg, in timp ce Esbjerg a cedat cu 1-3 in deplasarea de la Hobro.

Valoarea lotului gazdelor este estimata de 19 milioane euro. In comparatie cu aceasta, lotul lui Esbjerg este evaluat la doar 9,6 milioane.  Copenhaga ii are accidentati pentru periode indelungate pe atacantul Cornelius ( fractura suferita in meciul cu Silkeborg din urma cu 3 zile), mijlocasul Bashim Kadrii si fundasul Kriss Stadgaard. Chiar si fara acestia pe teren, Copenhaga poate face diferenta, avandu-i in primul 11 pe Mathias Jorgensen, Delaney, Nicolai Jorgensen sau Stephan Andersen, cu totii jucatori de echipa nationala. Esbjerg il are indisponibil doar pe mijlocasul  Jeppe Andersen, accidentat. Echipa oaspete nu da nici un jucator la nationala Danemarcei. Tinand cont ca Esbjerg joaca foarte deschis, este de asteptat un meci cu multe goluri.

Pronostic Copenhaga vs Esbjerg: victorie FC Copenhaga, cota 1,70 la Sportingbet

Pronostic secundar Copenhaga vs Esbjerg: peste 2,5 goluri, cota 2,17 la Unibet

Vezi pe net acest duel: Copenhaga vs Esbjerg live online