Guabira - Nacional Potosi. Mergem pe traditie

Duminica noaptea, de la ora 02:30, avem partida Guabira - Nacional Potosi, contand pentru prima etapa din Bolivia. Ne asteptam la un succes al gazdelor.
guabira

Guabira a terminat stagiunea trecuta cu finala play-off-ului pentru Copa Sudamericana. A trecut fara prea mari complicatii de Real Potosi, printr-o dubla victorie, 4-1, acasa, si 2-0, in deplasare. Au fost noua meciuri la rand fara infrangere pentru trupa din Montero, chiar daca un succes, 3-2, acasa, cu LDU Quito (ECU), a insemnat eliminarea din Copa Sudamericana (4-4 la general). Fara prea multe miscari pe piata in pauza competitionala, Guabira ne-ar putea totusi oferi o surpriza – titularizarea unui portar de 18 ani, Jairo Cuéllar. Se pare ca tanarul goalkeeper l-a impresionat pe tehnicianul Hugo Antelo in pregatiri si si-ar putea face debutul in prima liga.

Nacional Potosi are planuri mari in acest sezon, in ciuda faptului ca Edgardo Malvestitti se va vedea nevoit sa foloseasca o alta formula in atac decat cea cu care ne-a obisnuit in stagiunea precedenta. A fost o campanie asa si asa, cu o calificare in play-off, insa o eliminare in chiar primul tur, 1-3 la general cu Bolivar. In deplasare vin marile probleme pentru Nacional, formatie care a inregistrat 12 infrangeri in ultimele 15 partide disputate departe de casa. N-a mai inregistrat o remiza in deplasare de 20 de meciuri, deci este o echipa de totul sau nimic.

Insa tehnicianul oaspetilor insista ca formtia sa vine la Montero pentru a obtine toate cele trei puncte, deoarece Nacional vrea sa forteze, pentru prima oara in istorie, calificarea in Copa Libertadores. Numai ca Guabira – Nacional Potosi a fost mereu un duel prielnic echipe gazda, indiferent care a fost aceasta. In ultimele sase partide directe, de cand Guabira s-a reintors in prima liga, gazdele au castigat mereu. In sezonul trecut, Guabira a batut cu 4-0, iar Nacional cu 2-1. S-ar putea sa fie unele probleme in ofensiva la oaspeti, in timp ce la gazde doar poarta ar reprezenta o enigma. Ma astept sa continue traditia, iar echipa gazda sa se impuna.

Pronostic Joshua - Povetkin