Elveția - Islanda. Gazdele favorite certe la câștigarea partidei

Prima partidă din League A a noului format votat de UEFA numit Liga Națiunilor este cea dintre Elveția și Islanda, duel ce este programat de la ora 19:00 pe Kybunkpark în St Gallen. Elvețienii au prima șansă la victorie în această seară, iar cu siguranță nu vor ezita să ofere publicului încă din primul meci bucuria câștigării celor 3 puncte extrem de prețioase.
elvetia islanda

Elveția revine pe scena campaniei de calificări pentru un turneu final și speră să aibă un parcurs la fel de bun ca în precedentele când a reușit să se califice fără prea mari emoții, mai ales că rezultatele înregistrate de roșii au fost întotdeauna extrem de bune. Naționala lui Sommer&Co a fost reușit să treacă de faza grupelor la Mondialul din această vară, dar din păcate parcursul vecinilor noștrii s-a încheiat după prima manșă eliminatorie când elvețienii nu au izbutit să facă față naționalei Suediei, și iată cum Elveția este nevoită să șteargă cu buretele toate cele întâmplate și să se concentreze la lucruri pozitive mai ales că din acest punct de vedere ar putea fi de mare ajutor la debutul în Liga Națiunilor. Apărarea este principalul compartiment pe care se va baza selecționerul Petkovic în această partidă care pare să fie una extrem de solidă așa cum ne-a obișnuit, dar și pe un Shaqiri care speră să fie în formă maximă la ora meciului.

Islanda vine la St Gallen cu dorința de a scoate un rezultat mare în această deplasare deși lucrurile nu vor fi deloc simple pentru această națională care în ultimii ani a reprezentat cu adevărat o revelație nemaivăzută a fotbalului european. Micuța țară care se situează într-un ținut foarte îndepărtat de ceea ce reprezintă calitatea acestui sport și condițiile care se cer pentru a-l practica, toate aceste elemente nu au descurajat oamenii din acea zonă și iată că după multă muncă și investiție masivă, a reușit să ajungă un punct însemnat în fotbalul european. După o calificarea la Euro 2016 a urmat și una la Mondialul din anul acesta la care însă Islanda nu prea s-a văzut, fiind destul de emotivă pe parcursul tuturor partidelor, fapt ce nu i-a ajutat să treacă de grupe. De această dată speră să repete o nouă campanie excelentă și să se califice la încă un turneu final consecutiv. Sigurdsson este principala armă a islandezilor care speră să aibă o atitudine pozitivă pe tot parcursul jocului.

Cred în capacitatea fotbaliștilor lui Petkovic care au totuși o clasă peste jucătorii antrenați de Hallgrimsson că vor reuși să se impună în acest debut la Cupa Națiunilor, mai ales că fiecare joc contează extrem de mult în privința calificării. Voi miza astfel pe o victorie a elvețienilor la o cotă excelentă, și chiar pe cel puțin 2 goluri marcate de aceștia.

Pronosticuri Levante - Sevilla