U-Mobitelco Cluj vs Steaua Turabo - Divizia A - Analiza si pronostic


cluj-napoca-steaua
 

U-Mobitelco Cluj vs Steaua Turabo – Divizia A – Analiza si pronostic

Liga Nationala de baschet Masculin din Romania, ‘’ U ‘’ Mobitelco BT Cluj Napoca – Steaua CSM EximBank Bucuresti

U Mobitelco BT Cluj Napoca primeste vizita celor de la Steaua CSM EximBank Bucuresti intr-o partida in care formatia clujeana porneste favorita. Este un duel de traditie al baschetului romanesc, desi, in ultimii ani, Steaua nu a spus mare lucru in baschetul romanesc, exceptie participarea din sezonul 2010-2011 in EuroChallenge cand Steaua detinea jucatori precum Fortson, jucator care a jucat niste meciuri pentru Los Angeles Clippers, sezon in care Steaua reusea sa o invinga pe Lokomotiv Kuban, actuala detinatoare de EuroCup, formatie ce evolueaza acum in Euroliga. Desi a fost la un pas de desfiintare, Steaua a pus bazele unui proiect sanatos ce i-a permis sa se dezvolte pe toate planurile, in prezent, pentru formatia antrenata in prezent de Niksa Bavcevic, antrenor ce ii ia locul lui Mladen Jojic, antrenor care si-a dat demisia imediat dupa partida pierduta fara drept de apel pe teren propriu in fata Energiei Rovinari, scor 70-97. Interesant este faptul ca primul meci al lui Niksa, va fi chiar impotriva fostei sale echipe, U Mobitelco BT Cluj Napoca.

Sunt cateva lucruri de urmarit cu privire la aceasta partida. Daca U Mobitelco merge perfect pe teren propriu, nu acelasi lucru se poate spune si despre partidele sale din deplasare, unde au o linie de clasament negativa, 3 victorii si 5 infrangeri. In clasament, Steaua ocupa locul 10, avand 5 meciuri castigate si 6 pierdute. De partea cealalta, U Mobitelco se afla pe pozitia a 5-a, cu un bilant pozitiv : 7 victorii si 5 infrangeri. De mentionat faptul ca Steaua are un meci mai putin disputat. Este un test de care clujenii trebuie sa treaca dupa ce au fost infranti in doua deplasari, doua deplasari grele contra celor de la Asesoft Ploiesti si BC Mures Tirgu Mures, cele doua finaliste ale sezonului trecut nedandu-le vreo sansa acestora. Daca am amintit mai sus de ultima partida a stelistilor, trebuie sa punem in revista si ceea ce s-a intamplat in ‘’Jungla’’ din Mures, acolo unde Tirgu Muresul a parut ca apasa pedala de acceleratie doar atunci cand este nevoita, scorul final fiind de 99-91 in favoarea Muresului. Cel care a incercat s-o mentina pe U in joc a fost Mihai Silvasan, un jucator emblematic al celor de la Mobitelco. Acesta a cumulat 25 de puncte. De remarcat de asemenea prestatia modesta a lui Branko Cuic, un simbol al Universitatii, jucator ce in sezonul precedent a evoluat in tricoul muresenilor, fiind de multe ori MVP-ul partidei. Acesta a marcat doar trei puncte pe toata durata partidei.

Avand in vedere ultimele partide, stelistii trebuie sa isi depaseasca conditia pentru a avea vreo sansa in Sala Sporturilor ‘’ Horia Demian ‘’ din Cluj Napoca. Singurul lucru pozitiv de care se bucura bucuresetenii este faptul ca Niksa poate produce un soc pozitiv la echipa Va fi un duel extrem de interesant sub panou, acolo unde Stanescu va fi in match-up cu Lalovic, jucator care a dezamagit la Tirgu Mures, nemarcand nici macar un punct. In ceea ce privesc shooterii, U Mobitelco Cluj ii are pe Hargrove si Silvasan. Sa nu uitam de Branko Cuic, omul care paseaza, marcheaza si recupereaza chiar daca este conducator de joc, De asemenea, U are oameni sub panou care tot timpul pot face diferenta. Daca Baciu are un gabarit impresionant, acesta fiind ajutat de Lalovic, Josh Sparks poate ‘’sparge ‘’ orice defensiva prin miscarile lui atletice si rapide totodata, chiar daca are 2,05 cm. Singurul pericol real sub panoul clujenilor ar fi Stanescu, un om cu o experienta bogata in spate insa pe care resursele fizice nu il pot ajuta sa duca un meci intreg la capacitate maxima.

Invincibilitatea terenului propriu, dorinta de revansa dupa meciul de la Mures, infrangerea categorica a Stelei pe teren propriu in fata Rovinariului si valoarea pe care o prezinta Clujul la jocul de sub panou, ma face sa cred ca Mobitelco nu va avea probleme in aceasta partida.

Pronosticul nostru : U Mobitelco BT Cluj Napoca – 7,5 puncte la o cota de 1.85 la UniBet

scris de Curry