SCM Craiova vs CSU Ploiesti - Divizia A - Analiza si pronostic


SCM-Craiova-vs-CSU-Ploiesti
 

SCM Craiova vs CSU Ploiesti – Divizia A – Analiza si pronostic

Derby-ul etapei a 13-a Ligii Nationale de Baschet Masculin din Romania are loc la Craiova intre campioana en-titre, CSU Asesoft Ploiesti si SCM U Craiova.

CSU Ploiesti are cel mai bun valoros lot al LNBM, insa atunci cand Craiova joaca pe teren propriu, este foarte, foarte greu de infrant, dovada fiind parcursul oltenilor de pe teren propriu : 4-1, singura infrangere provenind in prelungiri, in fata lui ” U ” Mobitelco BT Cluj Napoca. Interesant este ca inaintea acestui meci, conducatorul de joc al craiovenilor, Rade Dzambic a fost dat afara de catre staff-ul Craiovei. Sarbul in varsta de 33 de ani a jucat doua sezoane pentru SCM U Craiova. Acesta s-a aratat dezamagit total de decizia conducerii Craiovei, afirmand ca sunt anumite presiuni pentru cine sa joace si cine nu in gruparea olteana. Decizia a fost una exclusiv a antrenorului Milan Nisic, care i-a luat locul de curand lui Andelko Mandic si al lui Marius Toma, managerul acestei formatii.

Desi este cea mai de succes formatie romaneasca a ultimilor 10-15 ani, Asesoftul nu are foarte multi fani in tara. Chiar si pentru acest meci, fanii Craiovei acuza dur delegarea celor trei arbitrii : Doru Vinasi, Fabiana Martinescu. De vazut daca cei trei isi vor pune amprenta pe acest meci intr-un meci sau altul.

Revenind la meci in sine, daca s-ar juca la Ploiesti, Asesoftul ar porni favorita. Nu si in sala din Craiova. Asesoftul vine dupa „episodul Sibiu” , acolo unde desi ploiestenii sunt mai valorosi individual decat sibienii, CSU din localitate le-a predat o adevarata lectie de baschet ploiestenilor, castigand partida cu 92-69, ardelenii fiind impinsi de la spate de un public superb, 3000 de suflete cantand neincetat pentru gruparea sibiana. La Craiova, sala e mai mare, presiunea va fi si mai mare.

In aceasta saptamana, Craiova s-a intarit cu un colos de 2.18 si 150 de kilograme. James Tyler a venit sa-l inlocuiasca pe Dragusin pana in play-off, pivotul roman fiind indisponibil pana atunci.
Craiova vine dupa trei victorii consecutive : doua in campionat : 71-60 vs Pitesti si 86-83, meci disputat in deplasare, la Timisoara, acolo unde oltenii au castigat cu 86-83, respectiv meciul cu Prishtina din BIBL, unde Craiova a castigat cu 82-73. De partea cealalta, Ploiestiul are 3 infrangeri in ultimele 5 meciuri, disputand doar doua meciuri in campionat : victorie lejera cu Timba Timisoara, 108-70, respectiv infrangerea categorica de la Sibiu, 69-92. Restul de 3 meciuri au fost disputate in EuroCup, acolo unde Asesoftul a terminat grupa E pe locul 5/6.
Meciul s-ar putea juca sub panou. Pe langa faptul ca la momentul actual, Asesoftul are cu 5.1 recuperari mai putin / partida fata de Craiova, 37.2 vs 32.1, faptul ca James Tyler, un adevarat jucator care domina jocul de sub panou joaca in tricoul Craiovei, poate duce ca aceasta partida sa mearga de partea Craiovei.

Daca Craiova reuseste sa blocheze aruncarile de afara ale ploiestenilor, Asesoftul fiind pe locul doi in topul aruncarilor de trei puncte ca si procentaj : 38.6 % fata de 29.6 % al Craiovei, oltenii pot castiga aceasta partida, in special pentru faptul ca in momentul de fata, prin aducerea lui Tyler, Craiova tinde sa domine jocul de sub panou.
De aceea, intr-un meci de 50-50 disputat la Craiova, in conditiile in care Asesoftul nu trece prin cea mai buna forma a lor, tind sa cred ca cota Craiovei este un value-bet. Au toate armele necesare pentru a invinge echipa prahoveana.

Pronosticul nostru : Craiova castiga partida ( incl OT ) la o cota de 2.75 oferita de UniBet

scris de Curry