Sacramento vs Memphis - NBA - Analiza si pronostic


Sacramento–vs-Memphis-preview

Sacramento vs Memphis – NBA – Analiza si pronostic

Pe Sleep Train Arena se anunta o batalie destul de incinsa in aceasta noapte intre Sacramento Kings(2-6) si Memphis Grizzlies(4-5).

Dupa ce in sezonul trecut regii aveau un record decent acasa si in partidele din deplasare faceau multe gafe, acum situatia chiar s-a inrautatit pentru ei, cedand foarte usor in unele partide – chiar si in fata fanilor. Unul dintre motive ar putea fi trade-ul facut pentru Tyreke Evans catre New Orleans Pelicans, jucator ce nu impresioneaza in acest sezon, insa care se plia excelent pe formula regilor. Asa DeMarcus Cousins a ramas cam de unul singur sub panou si incearca sa traga echipa dupa el in fiecare partida. Insa temperamentul si lipsa de experienta il fac pe Cousins sa se piarda in momentele cheie din partida iar Kings pierd teren extrem de usor. Sacramento are astfel doua doua victorii in primele 8 partide din sezon – desi 6 dintre acestea au fost disputate pe propria arena. Va urma a 7-a in aceasta noapte – insa adversarul este unul extrem de dificil, Memphis avand una din cele mai bune defensive din liga. Kings se situeaza astfel pe penultimul loc in conferinta vestica – doar Utah Jazz avand un scor mai slab in acest start de sezon. Desi echipa este in reconstructie – se astepta la mai mult de la Sacramento in acest campionat.

Nici Memphis nu se descurca mai bine – ocupand abia a 10-a pozitie in Vest, in conditiile in care anul trecut au terminat pe 5, eliminandu-i pe Clippers in prima runda de playoff. Insa ursii sunt in revenire de forma si in foame de victorii iar daca defensiva functioneaza din nou bine – partida ar putea curge intr-o singura directie in aceasta seara. Memphis vine dupa succesul din Los Angeles, cu Lakers unde Zach Randolph a facut cel mai bun meci din acest sezon cu 28 de puncte si 11 recuperari. A fost un meci foarte important – deoarece superioritatea sub panou trebuia neaparat sa fie fructificata, pentru ca oaspetii sa aiba o sansa la victorie. Asa s-a si intamplat, iar Mike Conley, Tony Allen si Marc Gasol au avut si ei contributii importante in acel succes. Victoria a venit pe final insa a fost una meritata si muncita, apararea functionand din nou la parametri optimi pentru Grizzlies. Vor trebui sa continue sa faca aceasta treaba buna in defensiva – si mai ales – sa reuseasca sa-l opreasca sub panou pe DeMarcus Cousins – principalul pericol pentru ei din aceasta seara. Ceilalti jucatori au meciuri nesatisfacatoare pentru Kings si rar se evidentiaza in meci, insa nu sunt de neglijat Vasquez sau Thomas. Asadar – ramane in principiu ca Randolph si Gasol sa il sicaneze pe Cousins si sa obtina in final un succes care sa le permita sa mai urce o pozitie in conferinta. De la Cousins dar si de la Conley ne asteptam la puncte destule pentru cele doua formatii, cei doi avand o medie ridicata in intalnirile directe. Mergem cu betul pe echipa oaspete in principal din cauza defensivei, iar asta se va vedea sub panou in aceasta seara, Kings nu vor rezista presiunii de pe final si vor gresi, iar Grizzlies evident vor profita de acest lucru. De asemenea – cu un meci bazat mult pe duelurile fizice si sub panou, ne asteptam la o partida inchisa, saraca in puncte. Linia de under se poate forta usor pentru a obtine o cota mai buna decat cea impusa la medie.

Pronosticul nostru: Memphis @1.77 (william hill)

Suplimentar: Under 184.5 @2.38 (william hill)

scris de Wade