Portland Trail Blazers vs Houston Rockets - NBA - Analiza si pronostic


Portland-Trail-Blazers-Houston-Rockets
 

Portland Trail Blazers vs Houston Rockets – NBA – Analiza si pronostic

In al doilea meci al serii in NBA – se intalnesc la Rose Garden – Portland Trail Blazers(18-4) si Houston Rockets(15-7).

Portland incearca sa tina stafeta sus in conferinta de Vest, conducand ostilitatile, insa avand doua echipe ce ii sufla in ceafa: San Antonio Spurs(17-4) si Oklahoma City Thunder(17-4). Cu un succes azi – Lillard & co. ar mai pune o usoara distanta intre cele doua urmaritoare – in caz contrar – urmand sa cada pana pe treapta a treia a podiumului in conferinta vestica. Cu 5 victorii in ultimele 6 partide, Blazers au pierdut doar cu Dallas, chiar pe aceasta arena – cand Monta Ellis a reusit lovitura de gratie in ultima secunda. Blazers vor sa se revanseze cu siguranta in fata fanilor, fiind doar a doua infrangere in 11 meciuri la Rose Garden – prima atentie – suferita chiar in fata adversarilor de azi. A fost atunci 101-116, Harden & co. oferind un succes fara dubii. Astfel – o dubla motivare pentru liderul din Vest, in a obtine un succes in fata celor de la Rockets. Va fi interesant de urmarit in acest meci duelul dintre Robin Lopez si LaMarcus Aldridge pe de o parte si Dwight Howard – din partea oaspetilor. Chiar daca Howard impresioneaza prin inaltime si blocaje, nu are loviturile de la semidistanta pe care le reuseste Aldridge sau precizia acestuia de la aruncarile libere. Aici pot fi fazele importante speculate pentru gazde.

Houston Rockets se mentine pe locul 5 in conferinta, la distanta mica insa de pozitia a 4-a ocupata in prezent de Clippers. Jocul insa nu impresioneaza pentru Rockets, asta dupa ce au obtinut o victorie impresionanta in deplasarea din San Antonio – unde se castiga extrem de greu. Astfel – doua infrangeri consecutive au urmat apoi pentru Houston – in deplasarea din Salt Lake City cu Utah (cea mai slaba echipa din Vest) si apoi pe teren propriu cu Phoenix. Redresarea s-a realizat in zilele trecute, cand James Harden a totalizat 61 de puncte in partidele cu Golden State si Orlando, Rockets obtinand victorii la pas in ambele seri. Pentru oaspeti in continuare va fi indisponibil Omer Asik – ceea ce inseamna mai multa superioritate pentru gazde sub panou, in timp ce Jeremy Lin se pare ca va reveni chiar in aceasta noapte dupa o accidentare ce l-a tinut departe de teren pret de 6 meciuri. In aceasta noapte sunt sanse bune ca gazdele sa realizeze ce au gresit in primul meci direct din acest sezon si sa indrepte greselile facute atunci. Chiar daca Lin va reveni pentru oaspeti, acesta nu va fi la capacitate maxima, iar principalul pericol pentru oaspeti va ramane James Harden, iar gazdele se pot concentra mai mult asupra acestuia. Cum s-au inscris 217 puncte in partida directa de la Rose Garden, ne asteptam ca in aceasta noapte sa se inscrie cel putin 210, linia putand fi ajustata ceva mai sus, dupa posibilitati. De asemenea – nu o vedem pe Portland infranta acasa de doua ori la rand, forma echipei fiind una excelenta pe propria arena. Cu Damien Lillard la conducere, Nicolas Batum si Wesley Matthews pe margine precum si LaMarcus Aldridge si Robin Lopez sub panou – primul 5 al gazdelor arata foarte bine. Blazers au astfel o sansa importanta sa-si ia revansa in acest sezon in fata celor de la Rockets si sa egaleze seria din sezon la 1.

Pronosticul nostru:
Portland @1.62 la WH
Suplimentar: Over 209.5 puncte @1.68 la WH

scris de Wade