NBA Curry - Analize si pronosticuri - 30.03.2014


Din nou o etapa mai scurta in NBA.  5 meciuri din care alegem 3.

Primul e cel dintre 76ers si Pistons.

sixers

Sa continue sirul infrangerilor pentru 76ers ? Nu cred. E momentul excelent pentru ca 76ers sa ‘’ puncteze ‘’ la capitolul victorii dupa 26 de meciuri. Pistons nu este intr-o forma deloc grozava si are un record de 26-46. Are 2-8 in ultimele 10 meciuri.  Ceea ce pot spune cu siguranta este faptul ca 76ers nu mi se pare genul de echipa care sa faca tanking, cam cum fac majoritatea din partea inferioara a clasamentului pentru o mai buna sansa in draft. Pentru ca mai tot timpul este ‘’ acolo ‘’ , mai tot timpul acopera handicapurile.  76ers au 18 infrangeri pe teren propriu. Nu cred ca va veni si a 19-a. Cei de la Pistons si-au aratat limitele in partida cu Heat, partida pierduta la 32 de puncte : 110-78. L-am vazut pe Carter-Williams in ultimele meciuri..isi doreste atat de tare sa obtina o victorie in sfarsit..si daca nu cu Pistons, atunci cu cine ?

Pronostic : 76ers + 5,5 @ 1.90

 

Clippers @ Rockets

clip

Daca in primul meci aveam parte de un meci intre 2 echipe iesite din forma, nu acelasi lucru se poate spune si despre acesta, un meci in care Clippers are 8-2 in ultimele 10 meciuri iar Rockets vine dupa 5 meciuri castigate la rand.  E mai bun Howard decat DeAndre ? Mai experimentat as zice. E mai bun Paul decat Beverley ? Da. Dar daca trecem pe postul 2, postul de shooting guard, Harden e cu o clasa peste Green. Un duel extrem de echilibrat este cel de pe postul 3, cel de pe postul de extrema mica, acolo unde ambii jucatori, atat Barnes cat si Parsons arunca foarte bine de afara.  In duelurile H2H, Clippers are avantaj, are 3-0.  Ambele echipe sunt intr-o forma ofensiva excelenta. Chiar daca in meciurile 2 si 3 nu s-a marcat prea mult, in primul s-au marcat nu mai putin de 255 de puncte.  Intr-o partida in care ambele echipe sunt intr-o forma ofensiva de invidiat, cred ca overul e cea mai  buna optiune pentru acest meci. Si linia este asezata destul de bine pentru ceea ce vom juca noi !

Pronostic : Peste 216.5 puncte @ 1.90

 

Heat @ Bucks

lebr

Heat si-a revenit din punct de vedere moral dupa victoria cu Pistons, o victorie la diferenta de 32 de puncte.  Vorbeam mai sus de tanking. Parca Bucks e mai concentrata pe tanking decat 76ers. Dupa cum ziceam si in analizele trecute, a face tanking  = a pierde deliberat meciurile pentru o sansa mai buna in play-off. La final de an, echipele care nu prind play-off-ul primesc sanse de a achizitiona un jucator mai bun la final de meci, sansele pentru a avea prima alegere fiind mai mari pentru echipa care pierde cele mai multe meciuri. E drept, nu inseamna ca daca pierzi cele mai multe meciuri ai automat si prima alegere, este o loterie intreaga. La momentul draftului  vom reveni cu mai multe detalii. Revenind la meci, Heat a defilat ieri. LeBron a facut un triple-double. In precedenta partida, partida disputata la Miami, Heat a invins cu 118-95, fara prea mari emotii. Ambele echipe au un jucator important out. Pentru Heat, Allen nu va juca, in timp ce Ilyasova, un jucator exponential al celor de la Bucks nu va putea evolua in aceasta runda. Absenta e clar mai importanta in lotul lui Bucks.  Heat nu va pierde aici. Problema se pune daca acopera handicapul. Cu un moral ridicat, fara Ilyasova pentru Bucks, cu un lot superior din toate punctele de vedere, handicapul ar trebui sa fie acoperit lejer..

Pronostic : Heat – 9.0 @ 1.90