NBA Curry - Analize si pronosticuri - 27-28.04.2014


Doua meciuri care incep repede astazi, altul la noapte trecem direct la treaba.

Bulls @ Wizards

joakim-noah-bradley-beal-nba-chicago-bulls-washington-wizards-590x900

2-2. Cam asta ar trebui sa fie dupa al 4-lea meci.  N-o sa imi reiau ideile interminabile din ultimele articole din meciurile lui Bulls cu Wizards. Insa Bulls este peste Wizards. Si au demonstrat-o in meciul 3, un meci 3 in care au avut puterea de a reveni de la – 10 in sfertul 3, un – 10 pe care Heat nu a fost in stare sa-l recupereze in sezonul regulat intr-un meci in care Wizards a condus la inceput si la 25 de puncte. Din nou, batalia mare se va da sub panou. Pentru ca la nivelul conducatorilor de joc, Wall este peste Hinrich, insa Hinrich dublat de Augustin este / sunt mai puternic/i decat Wall. Sub panou, Bulls este una din cele mai bune echipe din liga. Moralul este de partea celor din Chicago. Spuneam ca Bulls nu o sa cedeze niciodata.  Si imi mentin aceasta afirmatie. Si daca azi se face 2-2, dupa cum ar fi si normal, am fi tot mai aproape sa prindem cota de 4.90 pe calificarea celor de la Bulls de la William Hill pe care v-am sugerat-o acum cateva zile.

Pronostic : Bulls + 1,5 @ 1.90

Clippers @ Warriors

Curry-upset

Oracle Arena a fost absolut electrizanta. Am vazut meciul cu Clippers si pot spune ca doar nesansa a facut ca cei de la Golden State sa nu castige meciul. De fapt, au fost la o aruncare distanta de a castiga meciul. Daca ii intra lui Curry acea aruncare de 3 puncte, lucrurile ar fi stat total diferit.  Lucrurile nu stau extrem de diferit astazi. Poate doar prin faptul ca este o ultima sansa pentru Warriors de a ramane in joc. Pentru ca la un eventual 3-1 pentru Clippers, imi vine  greu sa cred ca cei din LA nu vor castiga macar 1/2 ( in meciul 5 sau intr-un eventual meci 7 ). Curry trebuie sa se revanseze. De obicei jocul sau se axeaza ori pe el, ori pe coechipieri. Ei bine, in ultimul meci, cred ca nici el n-a stiut ce vrea sa faca. A pierdut mingea de multe ori, multe pase gresite, procentaje nu prea bune si asumarea unei aruncari cu sanse extrem de mici de reusita pe final de meci in conditiile in care secundele ii erau suficiente. De urmarint duelul dintre David Lee si Blake Griffin. Clar, jucatorul mai puternic este Blake. Insa cred ca jucatorul mai inteligent este Lee. Ok, nu joaca inteligenta intr-un meci de baschet, insa de multe ori, intr-un duel echilibrat, conteaza mult tehnica si spiritul de reactie. Ca tehnica, ca pivotare intr-un post-up, Lee e peste Blake.  De urmarit duelul conducatorilor de joc, unde ambii marcheaza mult : Curry si Chris Paul. Este o ultima sansa pentru Warriors de a ramane in ” joc ”. Cred ca vor castiga aici.

Pronostic : Warriors + 2.0 @ 1.90

 

Rockets @ Trail Blazers

wesley-matthews-james-harden-nba-portland-trail-blazers-houston-rockets1-590x900

 

Cat de aproape a fost Trail Blazers sa aiba 3-0 si sa le naruiasca sperantele celor de la Rockets..au avut 107-106, au avut un run de 16-0 in sfertul 2 si totusi n-a fost suficient. Insa azi se schimba putin datele problemei. Daca Rockets evolueaza ca in primele 3 meciuri, nu are nicio sansa azi in RIP City. De urmarit duelul dintre Aldridge si Howard. Chiar daca joaca posturi diferite, se intalnesc in multe match-up-uri in conditiile in care Aldirdge ajunge sub panou sa joace in spatiul de 3 secunde. Totodata, de vazut daca Harden isi va continua prestatia destul de jenanta din meciul 3, un meci in care fanii lui Rockets se intrebau daca cumva mingea este de fapt un sapun si de-asta ii aluneca mingea atat de des. In conditiile in care Matthews, Lillard, Aldridge sunt intr-o forma relativ buna, Trail Blazers va castiga aici. Ah, era sa-l uit pe Batum si aruncarile sale. In RIP City e o atmosfera extraordinara cand joaca Portland. E una din cele mai bune sali dpdv acustic alaturi de cea din Miami si cea a celor de la Golden State. La acest nivel, conteaza si fanii.

Pronostic : Trail Blazers @ 1.74

Istoric playoff : 7-20

Cote preluate de la bet365