NBA Curry - 27.03.2014 - Analize si pronosticuri


Heat @ Pacers

lebr

De cand am asteptat meciul asta..
Si l-am asteptat pentru ca eram mai mult ca sigur ca Indiana va fi data favorita. De obicei, in meciuri cu miza, Heat isi impune ritmul. Nu in toate, dar in majoritatea. Este un duel direct pentru locul 1. Heat are 48-21, Pacers are 51-20. Aici nu putem vorbi neaparat de moral, chiar daca cei din Indiana vin dupa 2 infrangeri consecutive. Daca vorbim de key-match-up-uri, e clar pentru mine, sunt 3 :
1: Joaca Wade? Wade va fi incert pana la ora jocului. Nejucand, Pacers are o sansa in plus. Totusi, s-a menajat in ultimul meci si sansele ca el sa joace sunt 50-50.
2. Paul George, 23 de ani. Sa fii la 23 de ani liderul unei echipe e ceva. In momentul in care ” Georgica” ( dupa cum l-am alintat noi de mai multe ori  ), da, esti baschetbalist, nu jucator de baschet. Totusi, are prea multe caderi in joc. Poate sa faca meciul perfect iar apoi sa te ” ingroape ” .
3. LeBron James. MVP? Da. Asta cu o prestatie solida aici. Si cred ca i se va vedea valoarea lui LeBron exact in meciuri de genul. Este constient de faptul ca Durant a facut un nou meci bun in ultima runda, 41 de puncte, asta chiar daca OKC a pierdut si e poate mai constient de faptul ca Heat cu o victorie aici se apropie tot mai tare de locul 1 in Est, un loc 1 ce ii aduce ” linistea” oricarui meci decisiv din conferinta pe teren propriu.
Merg pe mana celor de la Heat.

 

Pronostic : Heat + 2.0 @ 1.91

Suplimentar : LeBron James sa inscrie minim 28 de puncte si Heat sa castige meciul @ 3.75

Suns @ Wizards

gortat

Suns are 42-29 si e pe 9 in Conferinta de Vest. Wizards are 36-34 si e pe 6 in Conferinta de Est. Ciudat, nu? Cam da. Wizards are 5-5 in ultimele 10 meciuri, Suns are 6-4, totusi, cei din Phoenix sunt intr-o forma buna, au 4 victorii consecutive. Nene e out pentru Wizards si de fapt aici este cheia meciului. Cu Nene in teren, Wizards a reusit sa o bata pe Heat fara probleme. Fara el, problemele apar clar pentru cei din Washington. Plumlee e clar ca va profita de asta. Si nu doar el. Ok, in locul lui Nene e Gortat, un jucator care mie imi place foarte mult, dar nu cred ca Gortat ii poate face fata atat lui Frye cat si lui Plumlee. Suns are shoooteri excelenti, shooteri peste cei ai lui Wizards. Dragic si Bledsoe sunt peste Wall si Beal. ( poate doar in duel individual Wall este peste Dragic ).  Suns are prima sansa aici.

 

Pronostic : Suns @ 1.80

Nets @ Bobcats

der

Nu mai sunt multe meciuri in NBA si echipele de la locul 4 in jos trebuie sa castige cat mai multe meciuri pentru a fi sigure de locul lor in play-off.  Cu 2 meciuri in plus fata de Hawks, Bobcats mai are nevoie de ceva victorii pentru a fi siguri de locul de play-off. Chiar daca e pe 5, Nets nu e sigura inca de locul de play-off. Este al 4-lea meci si ultimul din acest sezon dintre cele 2 echipe . Nets are avantaj, are 2-1 H2H vs Bobcats. Primul meci a fost castigat de Bobcats, apoi, odata  cu trecerea timpului, Nets a devenit mai buna de la meci la meci si in momentul de fata emite pretentii pentru cel putin o semifinala de conferinta. Nets e echipa mai in forma, are 7-3 in ultimele 10 meciuri. Echipa lui Kidd va suferi in acest meci doar pe postul 5, acolo unde ” Big Al ” este clar peste Plumlee. In rest, Pierce e clar peste McRoberts, Deron e clar peste Walker sau Joe Jonhson peste Kidd-Glichrist.  Si cum un meci de baschet nu se joaca doar pe un post, atat timp cat Al Jefferson nu face un meci mare, Bobcats nu are nicio sansa aici. In plus, daca Al e limitat la 20 de puncte, Bobcats va suferi mult in acest meci.

Pronostic : Nets + 2,5 @ 1.91