NBA Curry - Analize si pronosticuri - 09.03.2014


O etapa ” scurta ” in NBA, nu prea avem de unde alege, trecem direct la meciuri, cotele fiind luate din oferta celor de la William Hill .

Knicks @ Cavaliers

I’m a dreamer. Inca cred in sansele celor de la Knicks de a ajunge in play-off. Chit ca au 23-40. Stiu, lumea o sa zica acum ca nu-s cu toate tiglele pe casa, ca-s nebun si-asa mai departe. Knicks vine dupa 2  victorii consecutive, victorii cu Timberwolves, 118-106 si Jazz, 108-81. De partea cealalta, Cavs au pierdut cu Grizzlies, 96-110 , cu San Antonio, 101-122 si cu Bobcats, 92-101. Nu inteleg cota lui Knicks. Cavs este in continuare fara 3 oameni de baza, C.J Miles fiind out, la fel ca si Dion Waiters si Anderson Varejao. In conditiile in care Chandler este in revenire de forma si Cavs este fara Varejao, din nou, Cavs va suferi mult acolo in caciula. Lucrul acesta + forma buna a lui Knicks in ultimele 2 meciuri ma face sa cred ca Cavs nu are nici cea mai mica sansa. Tare mi-e ca pana la ora meciului, Knicks vor deveni favoriti in ceea ce privesc cotele bookmakerilor..

Pronostic : Knciks @ 1.95

Suplimentar : Carmelo Anthony inscrie 30 de puncte sau mai mult si Knicks castiga meciul @ 4.00

Magic @ Spurs

Stiu ca Marco cand o sa citeasca randurile astea si o sa se uite la pronosticul final o sa ma caute in secunda doi sa-mi zica ca nu o sa iasa :)) Eh, cu riscul de ma repeta, Magic nu este o echipa de deplasare..DELOC ! In deplasari nu se regasesc. E o problema de mental mai mult. Pentru ca tu atat timp cat ii bati acasa pe Thunder si Pacers iar maii apoi pierzi la Utah fara drept de apel, atunci e o problema. In ceea ce-o priveste pe Spurs, cei din San Antonio au gasit un ritm foarte bun in ultimele meciuri, avand 8-2 in ultimele 10 meciuri, venind dupa 5 victorii consecutive, ultima chiar impotriva lui Heat, 111-87. Magic vine dupa infrangerea de la Houston, o infrangere la 12 puncte diferenta. Linia de handicap este asezata la 16 puncte si o sa zicem multumesc pentru aceasta linie impusa de bookmakeri. La ce lot are, San Antonio ar trebui sa bata la minim 30 aici, nu la 20. Il au pe Leonard, Duncan, Ginobili, Bellineli, Parker..in plus, cel mai bun om al lui Magic, Oladipo, vine dupa o accidentare, nu stiu cat va fi folosit azi. 18 puncte a fost diferenta intre cele 2, meci disputat in Orlando. De ce nu s-ar repeta o astfel de diferenta si azi?

Pronostic : Spurs – 16.0 @ 1.91

Bobcats @ Grizzlies

N-am vazut Bulls vs Grizzlies, stiu doar ca era undeva in jurul orei 3 si m-am uitat pe livescore si am vazut 15-12 pentru Grizzlies dupa primul sfert. E momentul in care mi-am dat 2 palme de ce n-am ales under in loc de victoria lui Bulls, dar deh, asta e, trecem mai departe. O vor intalni azi pe Bobcats, o echipa care are cam acelasi medii ca si Grizzlies de puncte marcate / primite / partida. Amebele echipe au 95,5 puncte marcate / partida, Bobcats avand 97,2 primite / meci in timp ce Grizzlies are 94.9 / meci. De cand a revenit Gasol, totul s-a schimbat pentru Grizzlies. Se apara mult mai bine, mult mai exact. In istoria intalnirilor directe, in ultimele 6 intalniri directe dintre cele 2 echipe, s-a inregistrat doar under, asta daca e sa ne raportam la linia de under / over din aceasta partida : 185.5 . In plus, cel mai bun marcator al lui Bobcats, Al Jefferson va avea un match-up greu azi cu Gasol, inca un lucru ce ma face sa cred ca vom asista la under de toata frumusetea in aceasta partida.

Pronostic : Sub 185,5 puncte @ 1.91

Hawks @ Clippers

Hawks ( 26-34)  incepe sa piarda din ce in ce mai mult teren in lupta pentru locul 8, Cavs si Knicks ” suflandu-le in ceafa ” celor din Atlanta. Hawks vine dupa 5 infrangeri consecutive si are 1-9 in ultimele 10 meciuri. De partea cealalta, de la revenirea lui Chris Paul, Clippers (43-20) merge din ce in ce mai bine , are 8-2 in ultimele 10 meciuri si are 6 victorii consecutive.  Totodata, vin cu un moral extrem de ridicat dupa victoria in fata rivalilor din LA, o victorie cu 142-94 ( !! ) , o victorie la 48 de puncte diferenta, Lakers venind la acel meci dupa o victorie pe terenul lui Trail Blazers. Sa stabilim ceva, e clar, Hawks nu are cum sa le puna probleme lui Clippers. Griffin este intr-o forma excelenta, CP3 la fel, Barnes este intr-o forma dementiala de la linia de 3 puncte..si de Jordan nu are rost sa mai vorbim. E un adevarat ” distrugator ” acolo sub panou. La ce apetit ofensiv arata Clippers, Hawks ar trebui sa se multumeasca daca ia bataie sub 20 de puncte, fapt ce nu cred ca se va intampla in acest meci.

Pronostic : Clippers – 14,5 @ 1.91