Gaz Metan Medias vs BC Timisoara - Divizia A - Analiza si pronostic


Gaz-Metan-Medias-BC-Timisoara
 

Gaz Metan Medias vs BC Timisoara – Divizia A – Analiza si pronostic

Gaz Metan Medias vrea sa incheie acest an cu o victorie in campionat dupa o serie excelenta in grupele EuroChallenge, acolo unde s-a calificat in al doilea tur, intr-o grupa cu Kormend, BC Kyiv si Triumph. Adversarul va fi BC Timisoara, un adversar care nu traverseaza cea mai buna forma. In ceea ce priveste echipa ardeleana, trebuie remarcat un detaliu foarte, foarte important. Daca in EuroChallenge au reusit sa se califice mai departe dintr-o grupa in care pornea cu a 3-a sansa, in campionat, lucrurile nu merg deloc bine pentru trupa lui Tenter. In prezent, Gaz Metan Medias ocupa locul 11/14, cu 4 victorii si 7 infrangeri. Este extrem de putin pentru o echipa care vrea sa castige campionatul. Totusi, mediesenii au doua meciuri in minus. Chiar daca le vor castiga, turul de campionat poate fi catalogat drept unul dezamagitor pentru o echipa cu pretentiile mediesenilor.

Instabilitatea financiara este un factor demn de luat in seama pentru formatia medieseana. In meciul tur, BC Timisoara reusea sa o invinga pe Gaz Metan cu scorul de 86-80, Mediasul controland clar prima parte, o prima parte castigata de acestia cu 49-36. Lucrurile s-au intors la 360 de grade dupa pauza, BC Timisoara reusind sa castige sfertul 3 cu 24-15, respectiv sfertul 4 cu 26-16.

Timisoara vine dupa o infrangere dureroasa pe teren propriu. Spun ” dureroasa ” dat fiind faptul ca Timisoara a avut o posesie inainte cu 14 secunde de final pentru a castiga meciul. Dragan Petricevic l-a responsabilizat pe Gagesa pentru a arunca un sut de trei puncte insa acesta a ratat. Timisorenii fac fault imediat insa era prea tarziu. Seals transforma una din cele doua aruncari pentru scorul final 83-86 in favoarea Craiovei. Dupa meci, Jason Conley a declarat ca i-ar fi placut ca el sa aiba oportunitatea ultimului sut pentru a le aduce victoria timisorenilor.

Va fi un duel extrem de interesant al conducatorilor de joc. Pe de o parte este Andrei Mandache, cel mai valoros conducator roman care evolueaza pentru mediesenii. De cealalta parte, avem unul din cei mai buni shooteri din tara in persoana lui Zlatko Jovanovic. Totodata, de remarcat rapiditatea si pasele decisive ale acestuia.
In ceea ce privesc statisticile pe echipa, Mediasul are avantaj la procentajul de la distanta : 37.9 % fata de 33.1 % al Timisoarei.

Este un meci de 50-50. Daca Mediasul dispune de un lot mai bun la nivelul intregii echipe, BC Timisoara are prin Zlatko Jovanovic si Lee doua arme care pot fi letale daca sunt lasati liberi. Totodata, unul din jucatorii importanti ai Timisoarei, Aleksandr Radulovic o vede putin favorita pe echipa gazda, afirmand ca are niste fundasi foarte buni si ca desi nu stie multe despre ei, performantele din EuroChallenge vorbesc de la sine.

Ambele echipe sunt extrem de ofensive. Daca Gaz Metan Medias are 83 puncte / meci, de partea cealalta, BC Timisoara, are 86.1 puncte / meci. Avem toate premisele unui meci spectaculos : rezultatul tur, procentajul bun de aruncari de trei puncte al ambelor echipe de la distanta sunt doar doua dintre componentele unui meci spectaculos.
De aceea. cea mai buna varianta pentru aceasta partida este cea de over 159.5 la puncte pentru o cota de 1.85.
Pronosticul nostru : peste 159.5 puncte in meci la o cota de 1.85 la SuperBet

scris de Curry