Euroliga Curry - Pronosticuri baschet - 16.05.2014


Euroliga, capat de linie.

Mi-am propus sa ajung la acest Final 4 de la Milano. Si inca regret ca n-am facut-o. M-am trezit cam tarziu, bilete nemaifiind disponibile acum decat pe piata neagra. In fine, trecem direct la meciuri.

CSKA Moscova – Maccabi Tel Aviv

eur
Oportunitate istoica pentru Kyle Hines, pivotul celor de la CSKA sa castige de 3 ori la rand trofeul Euroligii. Daca in ultimii 2 ani a pornit de fiecare data cu sansa a 4-a in play-off, castigand de fiecare data cu Olympiacos, de data aceasta, Hines trebuie sa-si ajute o echipa care e mare favorita in prima semifinala disputata la Milano. Dupa parerea mea, daca Maccabi vrea sa aiba vreo sansa aici, trebuie sa se bazeze pe sutul de la distanta. Sub panou il au pe Schortsanitis, un om mai lent, insa extem, extrem de putenic. Dar nu asa trebuie sa joace Maccabi. Ok, David Blatt stie mai bine ce trebuie sa faca, insa daca bagi mingea sub panou, esti ”mancat” de oamenii mai ai lui CSKA. Si nu neaparat ca ar fi cu o clasa peste. Ci pentru faptul ca sunt multi si de valori apropiate : Krtic, Hines, Kryapa sau Micov. Maccabi trebuie sa forteze de afara. Si au oameni potriviti pentru asta : Ricky Hickman sau David Blu. De asemenea, de urmarit prestatia lui Milos Teodosic. Este unul din cei mai talentati jucatori europeni. Insa, din pacate pentru el, de multe ori isi pierde capul pe teren pur si simplu, ia jocul pe cont propriu si isi ingroapa echipa. Si n-a fost doar un singur caz, au fost mai multe.Linia de under/over mi se pare cam mica. In conditiile in care in ultimele 3 mmeciuri s-a depasit limita impusa acum de bookmakeri, de ce n-ar fi din nou over? Daca israelienii inscriu de afara si rusii-si vad de jocul lor obisnuit in ofensiva, overul va fi usor.

Pronostic : Peste 146.5 @ 1.90

Real Madrid – Barcelona

barce

 

El Clasico,  un adevarat regal, asta daca e sa ne raportam la fostul nume al celor de la Barcelona. Incep prin a-mi exprima regretul ( al 2-lea ) ca nu aceata este finala. Avea tot ce-i trebuie. Sunt 2 echipe atat de spectaculoase..

E drept, Realul parca are acel ceva in plus fata de Barcelona. Asta pentru un spectator neutru. Pentru ca cine cunoaste putin baschet, stie clar ca intr-un astfel de meci, nu exista o favorita certa. Nu poti sa spui ca Realul ii va distruge pe Barcelona de la 3, avand niste shooteri dementiali de altfel : Llull, Rudy Fernandez sau Sergio Rodriguez, cel mai bun jucator al sezonului regulat din Euroliga. Pentru ca pana la acele aruncari de 3 puncte, Barcelona este o echipa ce se apara foarte bine. Acolo sub panou il au pe Tomic, fostul jucator al celor de la Real Madrid. Imi place Tomic foarte mult. Si, personal, mi se pare peste Bourousis. Recunosc, imi place mai mult Realul. Insa aici nu e vorba de favoritisme. E ”vorba” ca nu stiu cat vor ” produce ” shooterii Realului in acest meci. Daca defensiva lui Barcelona merge la capacitate de peste 80 % , Realul o sa aiba probleme destul de mari. Daca mai punem la socoteala faptul ca il au pe Juan Carlos Navarro, un om care ramane pentru mine cel mai bun shooter din Europa, atunci Barcelona are sansa ei aici.

Pronostic : Barcelona + 3,5 @ 1.90

* Cote preluate de la bet365

Istoric luna mai : 27-17 ( W-L)