Detroit Pistons vs Portland Trail Blazers - NBA - Analiza si pronostic


Portland
 

Detroit Pistons vs Portland Trail Blazers – NBA – Analiza si pronostic

Cei de la Trail Blazers vor sa-si mentina locul 1 in Conferinta de Vest a NBA cu o victorie pe terenul celor de la Pistons, intr-o deplasare nu tocmai usoara pentru cei din Portland. In ceea ce privesc locurile din clasament, Portland conduce Conferinta de Vest din NBA cu 20 victorii si 4 infrangeri, urmata indeaproape de San Antonio Spurs care detine 19 victorii si 4 infrangeri. De partea cealalta, Detroit Pistons are o linie de clasament interesanta, avand un 11-13 ( victorii-infrangeri) care trebuie imbunatatit pentru ca acestia sa nu aiba emotii in ceea ce priveste play-offul.

In ultimele 5 meciuri directe, Portland are avantaj, conducand ” seria ” cu scorul de 3-2.

Acest joc se va decide sub panou. Daca Portland il are pe LaMarcus Aldridge, care de-a lungul carierei sale are o medie de 23.1 puncte / meci contra celor de la Detroit in 14 meciuri jucate, Pistons il are pe Andre Drummond, Drummond si Monroe castigand practic ultima partida pentru cei din Detroit, inscriind impreuna 44 de puncte in partida contra celor de la Nets, punctele marcate din spatiul de 3 secunde fiind unul net in favoarea celor de la Pistons, 60-38.

Totodata, de observat duelul dintre Brandon Jennings si Damian Lillard. Alaturi de Kyle Irving, Rajon Rondo sau Chris Paul, Lillard este unul din cei mai explozivi De asemenea, este unul din cei mai buni aruncatori din liga, avand un procentaj de 42,2 % la aruncarile de 3 puncte. De partea cealalta, Brandon Jennings, fostul jucator al celor de la Bucks, este unul din cei mai proeminenti jucatori ai lui Detroit. Este omul care marcheaza si paseaza decisiv pentru colegii sai. De remarcat prestatia sa buna din ultimul meci disputat pe terenul celor de la Portland, cand Jennings a mracat 28 de puncte. Totusi, nu a fost suficient pentru ca Detroit sa obtina o victorie pe terenul din Portland.

O statistica interesanta ne spune faptul ca in momentul in care Trail Blazers reuseste sa acumuleze peste 23 de pase decisive in meci, aceasta nu pierde. Portland are 12 victorii fara a fi infranti macar o singura data cand jucatorii lui Terry Stotts reusesc sa gaseasca omul liber si sa ajunga la minim 23 de pase decisive in meci. In ultimul meci, Blazers au reusit sa atinga cifra impresionanta de 41 de pase decisive, cele mai multe ale acestora din 1990 incoace. Detroit trebuie sa faca tot posibilul sa invinga in acest meci avand in vedere ca urmatoarea partida va fi cea cu Indiana, o echipa care are tot ce ii trebuie pentru a candida la titlul de campioana a ligii. Le va fi greu, foarte greu. Le va fi greu avand in vedere ca pe langa cei enumerati mai sus, Portland detine doi shooteri excelenti : Batum si Mo Williams. Sunt doi jucatori care pot face oricand diferenta avand in vedere sutul lor de la distanta.

De asemenea, Trail Blazers au o banca mult mai lunga decat cei de la Pistons. Nu ma refer neaparat la numarul lor, ci la calitatea acestora. Oricand, jucatori precum Victor Claver, Joel Freland, dar mai ales Robin Lopez ii pot lua locul cu succes lui Aldridge. De asemenea, nu trebuie uitat Wesley Matthews, jucator care ii suplineste cu succes locul in teren lui Lillard cand acesta se odihneste pe banca de rezerve. De partea cealalta, Billups, Bynum sau Villanueva pot face o figura frumoasa pentru Detroit, totusi, valoarea rezervelor lui Portland este peste cea a celor din Detroit.
Totul duce spre o victorie a celor din Portland. Cu o banca mai valoroasa, cu un prim 5 mai bun, cu jucatori care tot timpul pot face diferenta, cu o forma mult, mult mai buna decat adversarii lor, Trail Blazers va castiga pe terenul celor din Detroit.

Pronosticul nostru: victorie Trail Blazers ( incl OT) cu o cota de 1.67 la WilliamHIll

scris de Curry