CSM Oradea vs Energia Rovinari - Divizia A - Analiza si pronostic


CSM-Oradea-Energia-Rovinari
 

CSM Oradea vs Energia Rovinari – Divizia A – Analiza si pronostic

Unul din cele mai interesante meciuri ale rundei are loc la Oradea, in sala ” Antonio Alexe „, acolo unde CSM-ul din localitate primeste vizita celor de la Energia Rovinari intr-un meci extrem, extrem de echilibrat.

Desi nu s-au calificat mai departe, oradenii au facut cinste Romaniei in EuroChallenge, terminand grupa B pe locul 3 cu 9 puncte, cu doar un punct in spatele lui Gaziantep BB, echipa pe care CSM-ul a invins-o in ultimul meci al grupei, scor 73-71. Daca Oradea este echipa cu cel mai pur stil european de joc, un joc care se bazeaza exclusiv pe o aparare intensa si eliberarea oamenilor pentru a arunca de la distanta, Rovinari este echipa cu stilul care se apropie cel mai mult cu cel din NBA. Atentie, vorbim de stil, nu de valoare in sine. Cum se traduce asta? Pentru un spectator neutru, echipa Rovinariului e mult mai placut de urmarit decat cea a Oradiei. Nu neaparat mai eficienta, ci mai placut de urmarit. Jocul extrem de rapid al lui Watson, conducatorul de joc al gorjenilor, plus forta lui Troupe, Darby si jocul excelent atat de sub panou cat si de la aruncarile de la distanta al lui Djapa, pot pune reale probleme oradenilor, asta daca punem la socoteala si faptul ca pivotul Oradiei, Sean Deninson, lipseste pentru aceasta partida.

Cele doua echipe au acelasi numar de puncte, insa Oradea are 2 meciuri mai putin disputate. 9-2 este linia de clasament a Oradiei, in timp ce Rovinariul are o linie de clasament de 8-4. Totusi, de mentionat faptul ca in ultimele 5 meciuri ale echipei lui Cristian Achim, au fost doar 2 meciuri tari : cel impotriva Timisoarei si cel impotriva Ploiestiului, campioana en-titre a baschetului din Romania. Daca contra Timisoarei au castigat chiar pe terenul acestora, 87-79, contra Asesoftului, lucrurile s-au schimbat. Cei din Oradea au pierdut pe teren propriu, scor 91-99. De partea cealalta, Rovinariul are 3 victorii in ultimele 5 partide, care puteau fi foarte usor 4, asta daca Jelenic, jucator al celor de la BC Mures nu inscria pe terenul gorjenilor un sut de 3 puncte inainte cu 0,3 secunde de final. De mentionat de asemenea meciurile grele pe care gorjenii le-au avut in ultima perioada : contra Stelei si Asesoftului in deplasare, respectiv contra Muresului si Timisoarei. Au fost la un pas sa invinga campioana en-titre chiar in propriul fief, insa experienta Asesoftului si-a pus amprenta, castigand ultimul sfert cu 27-17, pentru un scor final de 84-82.

In ceea ce privesc loturile celor doua echipe, ambele echipe ataca aceasta partida cu cel mai bun lot, cu exceptia lui Sean Deninson, pivotul Oradiei fiind indisponibil pentru aceasta partida. Aceasta absenta se poate dovedi totodata si decisiva avand in vedere ca Tibirna, jucator care are un potential urias, va trebui sa-i apere pe jucatori cu mai mare experienta precum Djapa sau Kakaroudis.
Rovinariul are potential sa invinga orice echipa din Liga Nationala de Baschet Masculin din Romania. A dovedit-o nu doar o data, ci de mai multe ori. De partea cealalta, echipa lui Cristian Achim este una din cele mai bine inchegate echipe din Romania la momentul actual. Totusi, echipa lui Florin Nini are sansa ei in aceasta partida. Daca reuseste sa limiteze aruncarile din afara semicercului ale oradenilor, Rovinariul are o sansa foarte, foarte buna aici.

De aceea, aleg sa mizez pe linia de handicap a gorjenilor. Va fi un meci echilibrat, iar daca Oradea va castiga, nu o va face la scor.

Pronosticul nostru : Victorie Energia cu handicap + 6.5 puncte la o cota de 1.85 oferita de SuperBet

scris de Curry