Biletul zilei : Show a la Thunder si in Europa ?


Multi cititori au mers ieri pe Thunder si tin sa-i felicit.

Astazi o sa fiu plecat la unul din capurile de afis ale etapei din baschetul romanesc, la Mures, acolo unde BC Mures o intalneste pe campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti, intr-un meci care se va disputa cu incepere de la ora 18:00 pe DigiSport. De aceea, nu vreau sa ma lungesc prea mult, o sa scriu cate 3-4 idei la fiecare meci pe care vreau sa il ,, dau ” pentru voi. 🙂

Biletul zilei : Show a la Thunder / BC Mures – Asesoft Ploiesti

Biletul zilei : Show a la Thunder

Sursa foto : Zsigmond Bathori

Azi vom avea 2 meciuri super-super tari in campionatul Romaniei de baschet. Primul este in Transilvania, acolo unde Asesoft Ploiesti merge la Tg Mures concentrata mai mult…la meciul cu U BT Cluj Napoca de saptamana viitoare, si tare mi-e ca o sa-i coste asta.

Lucrurile s-au schimbat putin la Mures. Poate va reaminti de faptul ca am considerat al naibii de ciudat meciul dintre Mures si Timisoara, meci in care jucatorii parca nu au mai vrut sa joace in sfertul 4. Rezultatul? Sekulovic, principalul muresenilor, a fost demis la cateva zile dupa partida.

A venit un antrenor nou, in persoana lui Prakuraitis. Iacobescu, unul din cei mai huliti oameni din tara care reprezinta o echipa de baschet, aflat in conducerea Asesoftului, a declarat ca, campionatul va incepe pentru ei abia in momentul in care vor termina aventura in EuroCup.

Da, toti am vazut-o pe Ploiesti in EuroCup, meciuri impresionante ( unele ) , insa in campionatul Romaniei, numarul strainilor care pot fi folositi, sunt limitati. Si asta face din Asesoft o echipa de batut. Sa nu uitam ca de la Ploiesti au plecat Hayes, Mohammed, Lee si Brown.

In ultimele 5 intalniri directe, Muresul a invins de 3 ori. Va avea cel mai probabil sala plina ( chiar daca meciul e la 18:00 ) si suportul fantastic al publicului.

Atat timp cat arbitrii stau cuminti, Muresul are o sansa excelenta aici.

Pronostic : Mures + 4,5 @ 2,10 @ Superbet

 

Biletul zilei : Show a la Thunder / Steaua Bucuresti – U BT Cluj

bt

In momentul de fata, sunt 3 echipe care au sanse reale la titlu : Ploiesti, Steaua si U BT Cluj.

Ploiesti si Steaua datorita lotului si valorii a 7-8 jucatori de aceeasi valoare, in timp ce U BT Cluj, pe langa faptul ca are cei mai buni romani, are si lotul cel mai echilibrat. La ardeleni nu prea se ,, simte ” cand intra primii 5 sau urmatorii 5. Si chiar de asta vreau sa profit aici. Clujenii vin dupa un dus rece pe teren propriu in care au pierdut cu Pitesti ( insa parca trebuia sa vina si acest rezultat dupa seria aia atat, atat de buna.. )

Repet, din punct de vedere al lotului, nu exista prea mari diferente dupa parerea mea.

Vorbeam mai sus de public..

In sala ,, Regimentului de Garda ” din Bucuresti, o sala mica, intra doar 500 de oameni. Insa, Steaua, la momentul de fata, echipa de baschet a Stelei are cei mai fanatici suporteri din Romania care se aseamana cu stilul Ultra din alte tari. ( si asta o spune un dinamovist). La fotbal restantieri, la baschet de prima clasa.

A se vedea aici :

In momentul in care lui Silvasan sau Mandache le intra aruncarile de afara, le va fi greu stelistilor aici. Daca e sa imi fie frica de vreun jucator de la Steaua, e Amis. Omu’ ala e o bestie sub panou. Still..cota pe Cluj e prea mare.

Pronostic : U BT Cluj + 4,5 @ 2,10 @ Superbet