Rosenborg - Tromso. Duel pentru cupele europene.

Campionatul Norvegiei oferă o nouă rundă de spectacol în această zi de sâmbătă, chiar și cu o singură partidă care se anunță totuși destul de interesantă. Jocul dintre Rosenborg și Tromso este programat de la ora 19:00 pe Lerkendal Stadium. Cele două formații se află relativ în aceeași zonă a clasamentului și luptându-se pentru locurile fruntașe, atât gazdele cât și oaspeții având resursele necesare să se impună.
Tromso - Odd

Rosenborg antrenată de Kåre Ingebrigtsen realizează unul din cele mai bune sezoane din ultimii ani. Aceasta a încercat pe cât posibil să repete an de an performanțele sau chiar să le depășească, dar anul acesta lucrurile se prezintă excelent pentru Kare și fotbaliștii săi . Cu 30 de  puncte după primele 15 jocuri, Rosenborg se afla pe poziția a 2-a în clasament, la doar 4 puncte de primul loc pe care speră să îl prindă cât de repede se poate. Sanderfjord și Valerenga sunt ultimele victime răpuse de această formație care încearcă tot mai mult să nu mai piardă puncte deoarece această luptă pentru UCL trebuie să aibă aceeași constanță ca a liderului Brann.

Tromso este poate la cel mai bun start de sezon din ultimul deceniu, în majoritatea start-urilor aceasta nereușind să acumuleze puncte importante care să o claseze pe primele poziții. În acest an lucrurile stau complet diferit. Tromso, echipa lui Simo Valakari, se află pe locul 5 cu 26 de puncte acumulate în cele 15 partide pe care le-au disputat până acum. Golaverajul este unul destul de bun, 26 de goluri marcate, dar și 19 primite, procentaj care arată problemele din cadrul defensivei, ofensiva funcționând aproape la cel mai buni parametrii în comparație cu restul formațiilor. Ultimele jocuri disputate în campionat în compania unor formații ca Odd și Sarpsborg s-au terminat cu victorie pentru echipa lui Valakari care va încerca în acest an să se apropie și să lupte pentru UEL.

Ultimul joc disputat între cele două formații s-a realizat acum 1 lună când Tromso a reușit să se impună pe teren propriu cu scorul de 2-1, fiind echipa care a dovedit că merită să obțină toate cele trei puncte. Atât ofensiva cât și defensiva s-au descurcat de minute și iată cum Tromso poate să se apropie și mai mult de zona de cupe europene. Totuși, Rosenborg nu cred că va ceda la fel de ușor și pe teren propriu, dar cu siguranță vor avea mari probleme din partea fotbaliștilor lui Valakari.

Pronosticuri Rijeka - Sarpsborg