Declaraţiile "tricolorilor" după Armenia - România 0-5

Declaraţiile "tricolorilor" după Armenia - România 0-5

Declaraţiile „tricolorilor” după Armenia – România 0-5
Declaraţiile "tricolorilor" după Armenia - România 0-5


Christoph Daum (selecţioner România):Nu mă așteptam la acest rezultat. Dar niciodată nu știi cum se va termina, muncești și pregătești totul de fiecare dată… Dar azi am pasat foarte bine, jucătorii au interacționat excelent și toate aceste lucruri au dus la acest rezultat. Am fost foarte concentrați, fiecare jucător a știut foarte bine ce are de făcut. Normal, am avut un început de meci bun, dar echipa nu a făcut pasul înapoi, iar asta a fost fantastic. Le-am spus să continuăm, să nu se oprească după ce am deschis scorul. Am ținut foarte mult să avem în continuare controlul partidei pentru că Armenia putea să intre în meci, chiar și având un jucător mai puțin. Pentru că în mod normal o echipă în zece jucători muncește mai mult. Am încercat să îi țin activi pe jucători, să se miște mai mult, să alerge mai mult, să nu stea pe teren și să se bazeze pe acel 4-0 de la pauză. Bineînțeles că rezultatul este mulțumitor, dar mă bucură mai mult modul în care au realizat acest scor. Am făcut multe schimbări în echipă față de partida cu Muntenegru. Răzvan a făcut primul său pas azi, nu trebuie să îl lăudați prea mult. El trebuie să se dezvolte prin astfel de meciuri. Nu contează dacă el va fi titular în meciul următor. El, Rotariu, Steliano Filip sunt jucători de viitor și ne uităm către ei. Trebuie să căutăm și alții ca ei în campionat. Nu trebuie să ne așteptăm ca acest lucru să se întâmple la fiecare meci. Dacă vom câștiga cu 1-0 în Kazahstan ar fi remarcabil, importante sunt cele trei puncte. Faptul că temperatura va fi scăzută la Astana va face să fie meciul și mai greu deoarece Kazahstan a pierdut cu 0-5 în Muntenegru și va încerca să recupereze ceva după acel meci. Am jucători însă cu mult caracter, toți sunt motivați pentru calificare. Trebuie să ne depășim limitele în meciul cu Kazahstan pentru a ne impune„.

Răzvan Marin (mijlocaş, FC Viitorul):Nu mă aşteptam, e ceva extraordinar ce mi se întâmplă. Mă bucur că am reuşit să marchez, mă bucur că am luat toate cele trei puncte şi o să mergem în Kazahstan să câştigăm. M-am gândit să prind poarta şi să marchez. Nicu mi-a dat-o foarte bine, eram pe 16 metri, am avut o poziţie foarte bună şi mă bucur că am marcat. Toată lumea mi-a transmis mesaje de încurajare înainte de meci. Am primit foarte multe mesaje şi mă bucur că lumea are încredere în mine, mă bucur că domnul Hagi mi-a acordat încredere şi am debutat în Liga 1. Mă bucur că domnul Daum are foarte mare încredere în mine şi nu numai în mine, şi în Roti, şi în mai mulţi tineri şi ne bucurăm, dar încă nu s-a terminat. Trebuie să mergem şi în Kazahstan să luăm cele trei puncte. Eu o să muncesc la fel de mult, o să rămân la fel de serios, că, fără muncă şi seriozitate, nu se poate şi, dacă domnul Daum o să aibă aceeaşi încredere în mine, eu nu am ce să fac decât să joc cât mai bine şi să-i răsplătesc această încredere. Probabil domnul Hagi s-a bucurat foarte mult, atât pentru mine, cât şi pentru Benzar, suntem primii lui jucători care joacă la echipa naţională în meciuri oficiale şi cred că este mândru de acest lucru„.

Nicolae Stanciu (mijlocaş, RSC Anderlecht):E important mai mult faptul că am câştigat, nu ştiu dacă eu aveam nevoie neapărat de gol, mă mulţumesc şi cu pasele de gol pe care le-am dat colegilor. Nu am fost tentat la penalty să execut eu, dar dacă nu era Bogdan Stancu în teren eu sau Cristi executam. Mai avem mult de muncă, ne aşteaptă un meci foarte greu pe teren sintetic din Kazahstan şi dacă vom obţine trei puncte acolo vom avea un moral bun pentru meciul din noiembrie. Sperăm să ne obişnuim şi cu temperatura şi cu terenul sintetic, să facem un meci bun, să ne refacem bine şi să câştigăm„.

Adrian Popa (mijlocaş, RSC Steaua):Înainte de fluierul de start nu mă aşteptam la un asemenea scor. Mă bucur că am înscris foarte multe goluri, că nu am primit niciunul, că ne-am comportat ca o echipă matură şi ne-am făcut meciul uşor. Sper să câştigăm fiecare meci până la final. Nu contează câte goluri dăm, important e să dăm cu unul mai mult ca adversarii şi să ne calificăm. Nu avem obiectiv să dăm zecegoluri pe meci. Nu va fi uşor în Kazahstan. Au luat cinci goluri în Muntenegru şi nu au un moral bun, dar condiţiile de acolo nu vor fi prielnice, am înţeles că şi ninge acolo. Vom intra, vom da totul şi sperăm să câştigăm„.

Alexandru Chipciu (mijlocaş, RSC Anderlecht):Nu știu dacă ne gândeam înainte de meci că o să câștigăm cu 5-0, dar e important că am fost concentrați pe tot parcursul jocului. Chiar dacă pare ușor când ai un penalty și un jucător eliminat de la adversari în primele minute, important e că am rămas concentrați și ne-am făcut treaba până la capăt. Și la meciul cu Muntenegru băieții care au intrat și-au dorit mult victoria… dacă aveam acum și acele puncte era mult mai bine, dar nu mai avem ce face. Trebuie să câștigăm și în Kazahstan pentru a avea în continuare șanse la calificare„.

Clasament Grupa E

1 Muntenegru 2 1 1 0 6-1 5 2
2 România 2 1 1 0 6-1 5 2
3 Polonia 2 1 1 0 5-4 1 2
4 Danemarca 2 1 0 1 3-3 0 1
5 Kazahstan 2 0 1 1 2-7 -5 1
6 Armenia 2 0 0 2 0-6 -6 0