Anglia - Costa Rica. Cele doua s-au intalnit si la Mondialul din Brazilia

Joi, de la ora 22:00, pe "Elland Road" din Leeds, avem partida Anglia - Costa Rica. Un ultim meci de pregatire inainte de plecarea spre Rusia. Ce ne vor oferi cele doua nationale?
Costa Rica

Anglia are o echipa extrem de tanara si talentata, insa tot mi se pare ca-i lipseste ceva. In teorie, are trei lideri, Cahill, Henderson si Kane, dar niciunul nu pare capabil sa duca aceasta nationala spre titlul mondial mult dorit de englezi.

In ultimul amical, Anglia a invins Nigeria, scor 2-1, prin golurile marcate de Cahill si Kane. O disputa echilibrata, in care Southgate a preferat sa faca primele schimbari abia dupa minutul 67. Dovada ca tehnicianul englez inca incearca sa gaseasca o formula optima pentru primele meciuri de la Cupa Mondiala.

Echipa probabila: Butland; Walker, Stones, Maguire; Alexander-Arnold, Dier, Henderson, Rose, Alli; Vardy, Kane

Costa Rica a produs surpriza acum patru ani, cand a reusit sa ajunga in „sferturi”. fiind scoasa de Olanda la loviturile de departajare. Astfel, pretentiile au devenit tot mai mari. Baietii lui Oscar Ramirez n-au avut emotii in a ajunge in Rusia, terminand pe pozitia secunda in zona CONCACAF.

Chiar si fara vedete ca Ruiz sau Urena in primul 11, Costa Rica a trecut de Irlanda de Nord acum cateva zile, scor 3-0. Au marcat Venegas, Campbell si Calvo. Nord-irlandezii n-au izbutit nici macar sa traga un sut pe poarta.

Echipa probabilaNavas; Gamboa, Acosta, Gonzalez, Duarte, Oviedo; Ruiz, Borges, Urena, Campbell; Venegas

Ambii antrenori vor face schimbari fata de partidele precedente de incalzire, insa daca Southgate va dori, cel mai probabil, sa roteasca toti jucatorii, astfel aparand mai multe nume noi, ma astept ca Ramirez sa incerce sa vada la lucru un 11 cat de cat apropiat de cel de baza. Sigur, in cazul vizitatorilor, ar mai fi si detaliul distantei parcurse si, implicit, oboselii. Dar nu va fi un element decisiv in favoarea englezilor. Acum patru ani, in grupa, cele doua nationale remizau, scor 0-0, intr-un meci ce nu mai avea o prea mare miza, Anglia avand deja bagajele facute. Fiind o partida de pregatire, ma astept sa vedem totusi goluri, dar nu prea multe. Acest interval pare ideal.

Pronosticuri Leicester - Huddersfield