Turcia - Iran: Obiectivul oaspetilor este sa nu primeasca gol

Luni seara, 28 mai, de la ora 21:15, pe “Basaksehir Fatih Terim Stadium” gazduieste duelul dintre Turcia si Iran, un amical international ce are ca scop pregatirea oaspetilor pentru debutul la Campionatul Mondial de Fotbal.

Turcia este adversarul perfect pentru echipele calificate la Campionatul Mondial de Fotbal, iar faptul ca urmeaza acum sa primeasca vizita celor de la Iran, se pare ca face ca selectionata antrenata de Mircea Lucescu pleaca cu prima sansa. Deloc in forma, aceasta a castigat un singur meci din ultimele sase dispute, fie ele de pregatire sau oficiale si atunci tot intr-o confruntare disputata pe teren propriu, 1-0, cu Irlanda. De asemenea, in cele doua confruntari din acest an, disputate spre sfarsitul lunii martie, Turcia a invins Irlanda, iar apoi a remizat spectaculos cu Muntenegru, scor 2-2.

A trecut aproape un an de zile de cand ne-am calificat la Campionatul Mondial de Fotbal si este adevarat ca Federatia mi-a propus prelungirea pentru inca sase luni, ceea ce arata ca nu ma apreciaza pentru ceea ce am facut. Este o oferta de neacceptat, din punctul meu de vedere, a spus Carlos Queiroz, antrenorul Iranului, citat de dailysabah.com

De partea cealalta Iran are o defensiva de fier, in preliminarii a incheiat pe primul loc, urmand ca peste putin timp sa-si inceapa aventura la Campionatul Mondial de Fotbal. De asemenea, activitate intensa in lotul persanilor, Carlos Queiros probabil ca va face selectia finala dupa acest duel. Deja de patru ori parte a unor meciuri de pregatire in 2018, Iran a reusit sa invinga lejer nationalele modeste din Uzbekistan, Algeria si Sierra Leone.  Cel mai recent meci dateaza inca din urma cu zece zile, cand Iran a dispus cu 1-0 de Uzbekistan, intr-un meci in care au fost rulati multi jucatori.

Una peste alta, inclin sa asistam la un meci bazat mai mult pe defensiva, iar in aceste conditii cred ca diferenta poate fi facut de cel mult un gol scris. Pe de alta parte, cred ca de un rezultat pozitiv este interesata nationala Turciei, Iranul avand ca scop rularea de jucatori, in vederea definitivarii lotului pentru turneul final.