Suedia - Danemarca: Derby-ul nordicilor

Suedia si Danemarca isi vor masura fortele in aceasta seara, de la ora 20:45, la Stockholm, pe “Stockholms Olympiastadion”, ambele vor sa lase o impresie buna inainte de Campionatul Mondial de Fotbal.
Suedia

Suedia revine din nou la Campionatul Mondial de Fotbal, dar de data aceasta a reusit sa o faca en-fanfare, fiind cea care a lasat-o acasa pe Italia, nationala ce oricand isi facea loc intr-o lista cu favoritele la ridicarea trofeului.  Selectionata lui Janne Andersson nu are deloc o misiune usoara, deoarece va trebui sa se lupte pentru iesirea din grupe, cu echipe precum Germania, MExic si Coreea de Sud, toate acestea alcatuind Grupa F. Meciul de debut este pe 18 iunie, dar inainte de asta, Suedia mai are doua meciuri de pregatire, printre care si acesta, cu Danemarca. Este ocazia tocmai buna sa arate lumi ca ultimele doua infrangeri au fost conjuncturala, acel 1-2 cu Chile si 0-1 cu Romania, au insemnat rotarea jucatorilor si nu adevarata valoare a echipei ce lasa Italia acasa, gratie victoriei cu 1-0.

Danemarca este adversarul perfect pentru un meci de pregatire, deoarece si ea este o formatie calificata la Campionatul Mondial de Fotbal, ajunsa la fel, tot dupa un meci de baraj, insa, a fost unul mult mai usor decat rivala lor. Selectionata lui Age Hareide s-a bucurat sa-l aiba pe Christian Eriksen drept lider de generatie, mijlocasul celor de la Tottenham Hotspurs, a calificat-o de unul singur pe Danemarca, dupa ce a marcat trei din cele cinci goluri ale nationalei sale, in disputa cu 5-1 in fata IRlandei, la meciul de baraj. Diferenta este ca nu reprezinta o nationala predispusa spectacolului, astfel, in 2018, o singura partida din cele patru disputate, s-au terminat cu cel putin trei reusite si atunci a fost in infrangerea cu Iordania, scor 2-3.

Cele doua selectionate s-au obisnuit sa fie adversarele, fie in amical, fie in meciurile de calificare ale unui turneu final, astfel, cel mai recent asemenea duel a venit in urma cu putine luni, Suedia castigand in conditii special, scor 1-0, insa, intr-o confruntare disputata la Abu Dhabi. una peste alta, se pare ca echilibrul este cuvantul de ordine, ambele stiu sa se aniileze, iar asta cred ca o sa fie punctul forte, iar cand se va trage linie, sa avem cel mult doua modificari de scor.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa