Portugalia - Tunisia: Africanii vor sa-si antreze defensiva

Luni, de la ora 21:45, la Braga are loc duelul dintre Portugalia si Tunisia, confruntare intre doua formatii ce vor lua parte la Campionatul Mondial de Fotbal din vara.
Portugalia

Portugalia pregateste derby-ul cu Spania, confruntare ce va decide prima clasata in Grupa B, din care vor face parte, alaturi de Maroc si Iran. Campioana Europeana este obligata sa iasa din grupe, dar mai mult decat atat, are nevoie sa faca jocuri bune, fie ele si de pregatire, in special acum, cand vine dupa o infrangere rusinoasa, 0-3, cu Olanda. Pe de alta parte, lusitanii pe teren propriu n-au mai pierdut de peste un an. Cea mai recenta infragere, intr-un meci intertari pe teritoriul Portugaliei, a venit in luna martie a anului trecut, un 2-3 in fata Suediei.

De cealalta parte, Tunisia pleaca ca outsider al grupei din care face parte la Campionatul Mondial de Fotbal, urmand sa joace alaturi de Belgia, Anglia si Panama. Totusi, africanii isi joaca sansa, ei fiind intr-o forma buna, reusind ca in singurele meciuri disputate in acest an, sa castige cu 1-0 in fata nationalelor din Iran si Costa Rica. De asemenea, in ultimele sapte confruntari, fie ele oficiale sau de pregatire, Tunisia a terminat intr-o nota pozitiva, obtinand cinci victorii si alte doua rezultate de egalitate, confruntari in care, de sase ori a reuist sa inscrie cel putin un gol.

Cele doua nationale nu sunt la primul meci direct, in 2012 s-au intalnit tot intr-o partida de pregatire, meciul terminandu-se atunci 1-1. De data aceasta este clar, Cristiano Ronaldo nu va juca, cel putin conform presei de profil, acesta este odihnit dupa ce in urma cu doar cateva zile a cucerit Champions League, alaturi de Real Madrid. Chiar si in aceste conditii, merg pe un meci echilibrat, in care, principalul obietiv al africanilor sa fie acela de a nu lua gol.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa