Nigeria - DR Congo: Gazdele isi prezinta lotul pentru Campionatul Mondial de Fotbal

Vineri, 25/05/2018, de la ora 14:00, Nigeria urmeaza sa o intalneasca pe Republica Democrata Congo, intr-un meci amical, un test pentru “alb-verzi”, in vederea pregatirii Campionatul Mondial de Fotbal.

Nigeria pleaca din nou favorita intr-un duel pe care il are in fata Republicii Democrate Congo, in fata careia a pierdut cel mai recent meci direct, 0-2, insa, a avut loc spre finalul lui 2015. Aceasta urmeaza sa se pregateasca pentru Campionatul Mondial de fotbal, cu o serie de patru meciuri de pregatire, urmand, apoi, sa joace in Grupa D, alaturi de Croatia, Islanda si Argentina. Este nevoie de victorie, selectionata “alb-verde” a pierdut cu 0-4 in finala Campionatului Natiunilor Africii, cu Maroc, iar de atunci a mai disputat alte trei confruntari, doua dintre ele fiind pierdute. Victorioasa cu Polonia, Nigeria a pierdut apioi cu Serbia. Cel mai recent duel a avut loc in urma cu doar cateva zile, a pierdut atunci cu 0-2, in fata celor de la Atletico Madrid.

De partea cealalta, Republica Democrata Congo spera sa lase o impresie mai buna decat a facut-o in calificarile pentru Campionatul Mondial de Fotbal, cand a pierdut la un singur punct prima pozitie a Grupei A, in detrimentul Tunisiei. in 2018 a mai disputat deja un meci de pregatire, a intalnit Tanzania, pierzand in mod surprinzator cu 0-2, asta dupa ce a avut prima sansa la agentiile de pariuri. A luat goluri pe final de meci, ceea ce a scos in relief probleme cu care se confrunta atunci cand joaca in deplasare. In aceasta postura, Republica Democrata Congo a castigat un singur meci din ultimele cinci, pierzand in fata Tunisie, echipei de valoare relativ apropiata de cea a adversarei din acest meci.

Nigeria are nevoie de victorie, asa cum am scris si mai sus, este important pentru moralul jucatorilor nigerieni, sa castige toate meciurile de pregatire. Republica Democrata Congo probabil ca vine constienta ca pleaca din nou cu sansa a doua, insa, va incerca sa-si faca jocul sau, iar asta ar insemna ca risca destul de mult. Ultimele sase confruntari avute de oaspeti, s-au terminat cu cel putin doua reusite, iar in cinci dintre ele, ambele au inscris.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund