Maroc - Ucraina: Cele doua joaca din ce in ce mai ofensiv

Miercuri seara, de la ora 21:00, pe “Stade de Geneve” avem meciul dintre Maroc si Ucraina, partida amicala, ce are ca scop pregatirea africanilor pentru Campionatul Mondial de Fotbal.

Maroc este una dintre nationalele care s-au calificat fara emotii la turneul final din aceasta vara, reusind sa incheie cu 12 puncte Grupa C din care a facut parte, dar mai mult decat atat, nu a luat nici macar un gol, cu toate ca a intalnit nationale obisnuite cu performanta, precum Mali sau Coasta de Fildes. Forma buna interna a continuat si cu Campionatul Natiunilor Africii, castigand intr-un stil de mare campioana, 4-0 in finala cu Nigeria, o alta echipa calificata si ea la Campionatul Mondial de Fotbal. De asemena, in cele doua meciuri disputate de Maroc in acest an, impotriva Serbiei si Uzbekistanului, s-a impus, de fiecare data marcand cate doua goluri, toate venind inca din prima repriza.

Ucraina a avut parte de o grupa grea, terminand departe de prima pozitie si astfel, a ratat din nou prezenta la un turneu final de asemenea anvergura. Ratarea calificarii nu l-a facut pe Andriy Shevchenko sa demisioneze. Din contra, fostul mare atacant al celor de la Dynamo Kiev, Milan sau Chelsea, ramanand la carma echipei, aratand ca poate practica un joc spectaculos. Au urcat trei meciuri de pregatire incheiate en-fanfare, Ucraina castigand cu 2-1 in fata Slovaciei si Japoniei, remizand la 1, cu Arabia Saudita. Pe de alta parte, jocul ofensiv s-a imbunatatit vizibil, Konoplyanka&Co. reusind mereu sa treaca in avantaj, in aceste confruntari de pregatire.

Este pentru prima oara cand Maroc si Ucraina vor sta fata in fata, iar dupa cum s-au prezentat in ultimele meciuri de pregatire, mi se pare ca pot juca un fotbal mult mai ofensiv decat avem noi impresia ca o vor face. De astfel, in ultimele lor cinci confruntari am avut parte de cel putin doua reusite si daca lucrurile vor merge pe acelasi drum, in sensul ca vor pune mare accent pe atac, cred ca din nou sunt sanse de a avea prima modificare de scor inca din primele minute.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa