Egipt - Columbia: Columbienii au castigat cu 4-0 in ultimul amical impotriva unei nationale africane

Vineri este o zi importanta pentru Egipt si Columbia, cele doua nationale deja angrenata in pregatirile pentru Cupa Mondiala, se vor infrunta la Bergamo, incepand cu ora 22:15.

Egipt este pusa in dificultate, deoarece omul care a adus-o la Campionatul Mondial de Fotbal, este acum in pericol sa rateze cel mai asteptat turneu, deoarece a iesit accidentat din finala Champions League, unde Liverpool a fost invinsa cu 3-1 de Real Madrid. Cel mai bun fotbalist din Premier League, Mohamed Salah s-a aratat ca este singurul jucator capabil sa faca diferenta pentru nationala condusa de argentinianul Hector Cuper. Cel mai recent astfel de exemplu vine din urma cu doar cateva zile, Egipt a plecat cu prima sansa in fata celor de la Kuweit, insa, fara Mo Salah pe teren, Ayman Ashraf a inscris unicul gol al echipei sale, tarziu, stabilind scorul final, 1-1.

Columbia este favorita Grupei H de la Campionatul Mondial de Fotbal, urmand sa le aiba drept adversare pe Japonia, Polonia si Senegal, in ceea ce oamenii de fotbal au numit “cea mai echilibrata grupa”.  Condusa foarte bine de argentinianul Jose Pekerman, selectionata sud-americana l-a avut in prim-plan pe mijlocasul lui Bayern Munchen, James Rodriguez fiind cel mai bun marcator din preliminarii si unul dintre oamenii care au decis victoria venita in luna martie, cand columbienii s-au impus cu 3-2 pe “Stade de France”, intr-un meci impotriva Frantei si in care a dat doua pase de gol. Muriel, Falcao si rezerva Juan Quintero, au fost cei trei marcatori ai sud-americanilor, mentinand echipa neinvinsa in acest an.

Columbia este net favorita, selectionata sud-americanilor aratandu-si suprematia in meciurile de pregatire din acest an, confruntari in care a castigat cu 3-2 in fata Frantei si a remizat cu Australia, intr-un meci pe care l-a dominat de la un capat la altul. Este clar ca scopul ambilor tehnicieni este sa-si testeze echipele, incercand sa gaseasca cea mai buna formula pentru Campionatul Mondial de Fotbal. Chiar si asa, ma astept sa vedem o replica mai buna din partea columbienilor, care, sa preia initiativa inca din prima repriza, asa cum a fost cazul si in urma cu un an, atunci cand s-au duelat cu Senegal, o alta echipa din Africa, pe care a invins-o atunci cu 4-0.