Belgia - Portugalia: Ultimele trei confruntari directe au fost castigate de lusitani

Sambata, de la ora 21:45, pe “King Baudouin Stadium” are loc disputa amicala de gala, Belgia primeste vizita celor de la Portugalia, meciul avand ca scop testarea celor mai buni garnituri, pentru debutul Campionatului Mondial de Fotbal.

Belgia travereseaza o perioada foarte buna, in campania de calificarea la Mondialul din acest an, a fost aproape de maximum posibil, deoarece s-a calificat direct de pe primul loc, cu noua victorii si un rezultat de egalitate, dar atacul a fost printre cele mai bune. Seria a continuat sa fie la fel de buna, iar in urmatoarele trei confruntari, partide care au fost de pregatire, a reusit sa remizeze spectaculos cu Mexic (3-3), iar apoi le-a depasit fara emotii pe Japonia si Arabia Saudita, de fiecare data evoluand in postura de echipa gazda. De asemenea, jucand pe teren propriu se simte mult mai bine, ultima data cand a pierdut intr-un meci amical, a fost in urma cu aproximativ doi ani, intr-un 0-2 cu Spania, partida disputata tot pe “King Baudouin Stadium”.

In tabara cealalta, Portugalia nu are acelasi noroc pe care Belgia l-a avut la tragerea la sort, sa fie favorita in grupa din care face parte. Selectionata lusitana va juca cu Spania, in chiar primul meci de la Campionatul Mondial de Fotbal, iar invingatoarea acestui duel, probabil va castiga Grupa B, din care mai fac parte Maroc si Iran. Cristiano Ronaldo&Co. au avut probleme in meciurile de pregatire din acest an, cu toate ca au reusit si o victorie, un 2-1 cu Egipt, insa, a venit datorita a doua goluri inscrise in prelungirile partidei. A pierdut apoi cu Olanda, la scor de neprezentare, iar in urma cu doar cateva zile, fara atacantul lui Ronaldo si golgheterul echipei in calificari, a remizat la 2 impotriva Tunisiei.

Teoretic este un meci in care Belgia pleaca cu prima sansa si cred ca are toate atuurile sa reuseasca sa se impuna si as tfel sa se revanseze dupa ultimele trei confruntari directe, cand Portugalia s-a impus de fiecare data. De data asta este o generatie de aur a belgienilor, iar asta trebuie sa se vada pe tabela, Roberto Martinez fiind si el de acord ca echipa sa are nevoie sa inceapa cu dreptul in partidele de pregatire pentru un moral mai bun.