Arabia Saudita - Grecia: Test important pentru sauditi, inaintea debutului la Campionatul Mondial

Marti seara, de la ora 20:00, Arabia Saudita o intalneste pe Grecia, intr-un meci amical international, care are ca scop selectia celor mai buni jucatori sauditi in vederea debutului de la Campionatul Mondial de Fotbal, unde va deschide balul, in compania Rusiei.

Arabia Saudita a fost mereu o nationala capabila sa se bata de la egal la egal in preliminariile asiatice pentru Campionatul Mondial de Fotbal. Spre norocul ei a incheiat calificarile mult mai devreme decat au facut-o cei din Europa. Ultimul meci jucat de sauditi in campania de calificare, a fost pe 5 septembrie, castigand cu 1-0 in fata Japoniei, scor de care avea nevoie pentru a incheiat pe locul secund in Grupa B, avand in vedere ca a luat fata Australiei, golaverajul si rezultatele directe au fost mai bune. Asta a permis Arabiei Saudite sa joace mai multe partide de pregatire, de-a lungul acestui an are deja cinci meciuri oficiale, probabil cele mai multe ale echipelor nationale, jucand atat impotriva unor echipe din Europa, Belgia (0-4), Ucraina (1-1) sau Moldova (3-0).

Grecia a ajuns si ea la maturitate, dupa ce inainte de aceasta campanie a sacrificat preliminariile Euro 2016 pentru reconstructie, dornica sa conteze din nou la turneele finale. Din pacate pentru ea este o tara cu posibilitati limitate, atat din punct de vedere al jucatorilor, cat si al echipelor de club, iar asta s-a vazut in barajul pe care l-a dat pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal. Selectionata Greciei nu a putut opune rezistenta Croatiei, in fata careia s-a inclinat cu un neverosimil 1-4, scor pe care l-a bifat deja inca din prima mansa, facand ca returul sa fie mai mult un meci amical, care s-a si determinat asa cum a inceput 0-0. De asemenea, aceasta este un partener bun pentru partidele de verificare ale celor care s-au calificat la turneul final din vara, Grecia jucand de doua ori in aceasta perioada de pregatire din 2018, jucand cu Elvetia (0-1), cat si cu Egipt (1-0).

O singura data s-au mai duelat cele doua echipe si atunci s-a intamplat la inceputul lui 2006. De data aceasta este un meci foarte important pentru Arabia Saudita, care are ca scop gasirea celor mai in forma jucatori pentru selectia la Campionatul Mondial, tocmai din acest motiv ma astept sa nu conteze scorul, astfel Grecia sa fie prima echipa care deschide scorul si n-ar fi exclus ca acela sa fie singurul gol al meciului.

Pronosticuri Liverpool - PSG