Meciul zilei: Reims vs Olympique Lyon

O nouă etapă se redeschide în Ligue 1 în această seară de vineri, având în program o singură partidă care cu siguranță va bucura publicul dornic de fotbal francez. Este vorba de meciul dintre Reims și Lyon, programat de la ora 21:45 pe Stade Auguste-Delaune. Ambele formații au debutat cu dreptul în acest nou sezon și cu siguranță vor avea un moral excelent care se observa pe teren în această seară.
reims lyon

Reims, gazda acestei dispute, pornește conform bookmakerilor cu șansa a doua la victorie fiind într-adevăr formația care deține un lot net inferior valoric față de cel al combatantei din această seară, mulțumindu-se astfel și cu un egal. Formația condusă de la margine de francezul Guion a reușit să câștige Ligue2 sezonul trecut destul de categoric, practic ne având în niciun moment un adversar capabil să o readucă la tăcere, venind cu pași siguri spre primul eșalon. Alb-roșii au debutat săptămâna trecută pe terenul celor de Nice unde nici bine nu au început sezonul și iată cum au săvârșit prima surpriză, victorie în fața lui Balotelli&Co. Doumbia este cel care a adus victoria celor de la Reims, marcând în minutul 2 și reușind să apere acest rezultat printr-o dăruire fantastică, mai ales că Nice deși a atacat, doar 1 șut din cele 19  a fost pe poartă, dovadă că apărarea celor de la Reims se ridică la nivelul fotbalului de primă ligă.

Lyon, oaspetele acestei partide, pornește cu prima șansă la victorie conform cotelor oferite de casele de pariuri deoarece deține un lot mult mai valoros decât al adversarei din această seară. Olympique Lyon este antrenată de la margine de Bruno Genesio și este pregătită să realizeze un sezon la fel de bun ca cel precedent când aceasta a reușit să termine pe podium și să prindă ultimul loc ce trimite o formație în grupele UCL. Astfel că, jucătorii lui Genesio au timp să se așeze din punct de vedere tactic foarte bine până la acele dueluri din grupe, iar cu siguranță dacă șansa va fi de partea lor, vor avea ocazia să se lupte chiar și la campionat, deși i-au pierdut pe Geubbels, Diakhaby sau Darder. În prima partidă a acestui an, lyonezii au reușit să se impună în fața celor de la Amiens pe teren propriu, scor 2-0, într-o partidă în care motoarele nu au funcționat poate nici la jumătate din capacitate, fiind totuși primul joc al noului sezon, iar lucrurile se așteaptă a intra în normal abia spre etapa a 7-a.

Vom avea parte de un joc cu multe suspans, cu o dăruire fantastică din nou a alb-roșilor care vor întâlni echipa care anul trecut s-a clasat pe locul 3 în Ligue1, fiind conștientă de puterea acesteia, va încerca să abordeze partida cât se poate de bine și de inteligent la ora meciului. Cred astfel în apărarea lui Guion și în ambiția fotbaliștilor săi care pot scoate cel puțin 1 punct din această confruntare, mizând minim pe un gol marcat de Reims.

 

Pronosticuri Athletic Bilbao - Real Madrid