Meciul zilei: Rapid Viena vs FCSB

Ziua de joi ne oferă prima manșă din faza play-off-ului marca Europa League, având în prim plan formații care au realizat lucruri importante în campionatele lor sau chiar pe plan european, fiind o șansă importantă pentru a mai scrie odată istorie, de această dată în grupele celei de a doua competiții ca valoare. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre Rapid Viena și FCSB, partidă programată de la ora 21:30 pe Allianz Stadion.
fcsb

Rapid Viena,gazda acestei manșe tur, pleacă cu prima șansă la calificare și la victorie în această seară, verzii dorindu-și foarte mult să ajungă în grupele UEL, competiție în care își poate demonstra valoarea. Formația austriacă condusă de la margine de Djuricin a debutat în cupele europene, primind încă de anul trecut biletul spre turul 3 preliminar din UEL, fază din care au reușit să iasă în cele din urmă. Verzii au pierdut deplasarea de la Bratislava într-un mod destul de nemeritat mai ales că au ratat și penalty prin Alar în 84, și era nevoită să aibă o cu totul altă atitudine în teren în această seară. Formația lui Ivan și-a arătat valoarea pe teren propriu când a zdrobit-o pe echipa slovacă cu scorul de 4-0, și astfel pornește cu pași înceți, dar siguri spre zona grupelor din UEL.

FCSB, oaspetele acestei partide, pornește conform caselor de pariuri cu a doua șansă la câștigarea jocului deoarece deține un lot inferior valoros și neexperimentat. Lupta pentru accederea în grupele UEL va fi destul de aprinsă în acest an, dar roș-albaștrii simt că pot izbuti acest lucru dacă vor îndeplini toate sarciniile staff-ului tehnic. Aceștia au reușit să acceadă în turul 3 din UEL grazie victoriilor obținute împotriva slovenilor de la Rudar, o formație care nu le-a pus probleme deloc în privința calificării. Situația s-a complicat extrem de tare în Croația datorită terenului jalnic pe care s-a disputat partida, încercând pe cât se poate să nu piardă, din păcate ne reușind să iasă fără accidentați, Momcilovici fiind pierdut pe o perioadă nedeterminată. Calificarea s-a produs în ultimul minut de joc de pe Național Arena când Gnohere a făcut o mare bucurie fanilor, FCSB reușind să se impună cu scorul de 2-1 și astfel pleacă la Viena cu gândul să lege acest succes cu încă unul pozitiv.

Cele două formații par de valori destul de apropiate, iar de aceea va fi destul de greu de anticipat un rezultat fix în această seară, dar voi merge pe mâna FCSB-ului că nu va pierde la Viena deși va avea în față un adversar extrem de dificil. Astfel că voi miza pe un rezultat pozitiv pentru formația roș-albastră, dar și pe un scor cu goluri în ambele porți la finalul partidei.

Pronosticuri Astra - Gaz Metan Mediaș