Meciul zilei: Millman - Dzumhur - 01-16-2018 - Raul Dezmirean


Dupa ora 06:00, avem meciul Millman – Dzumhur de la Australian Open. 

Millman J.Millman – Este un tenismen Australian, care ocupa pozitia 122 ATP. Ajuns la 28 ani, nu a avut performante mari pana in acest moment, decat un loc 60 ATP si cateva turnee de challenger castigate. In privinta tenisului, are o poveste destul de interesanta. A inceput acest sport la 4 ani, fiind obligat de parinti, deoarece si surorile sale practicau tenisul, dar el nu era atras decat de fotbal. Millman are ca suprafata favorita hard-ul, fiind un jucator Australian, iar turneul preferat este Brisbane. S-a prezentat in acest an la 2 turnee, Bisbane si Sydney, iar la ambele a ajuns in turul 2. Procentajul punctelor castigate pe primul serviciu in cele 5 meciuri pe care le-a jucat in acest an este de 72%, lucru care ne arata ca el a progresat fata de 2017 cand a avut 65%. In primul tur de la Australian Open, a castigat surprinzator scor 3-0 cu Borna Coric, meci in care si-a pierdut o singura data serviciul.

 

Dzumhur D.Damir Dzumhur – Bosniacul ocupa pozitia 30 ATP, fiind si cea mai buna din cariera. Anul 2017 a fost cel mai bun an al sau, deoarece a cucerit primele 2 titluri ATP din cariera, Moscova si St. Petersburg. In acest an a pierdut 1-2 cu Istomin in primul tur la Brisbane. A participat apoi la Sydney, unde a trecut de Struff in 2 seturi, dar in turul 2 s-a retras in setul secund cu Alex de Minaur. In primul tur de la Australian Open, a castigat foarte greu, 3-2 cu Lorenzi, dupa un meci care a durat aproape 4 ore.

Singurul meci direct dintre cei 2 jucatori, s-a incheiat cu victoria lui Dzumhur, scor 2-0 la Shenzen in septembrie 2017.

Ma astept la un meci echilibrat, datorita faptului ca ambii jucatori au ca suprafata favorita hard-ul si au reusit in ultima perioada sa creasca jocul pe care il au. Millman va beneficia de aportul fanilor, iar acest lucru va micsora diferenta de valoare dintre cei 2 jucatori.

Pronostic: Peste 3.5 seturi

Cota 1.55