Meciul zilei: Liverpool vs Manchester City

MVP-ul zilei din Premier League aliniază la centru două formații care oricând pot realiza un spectacol desăvârșit datorită valorii pe care o deține. Liverpool și Manchester City își vor măsura forța începând cu ora 18:00 pe Anfield Road acolo unde cormoranii nu au mai pierdut în fața cetățenilor de mai bine de 15 ani.
liverpool city

Liverpool este într-adevăr o forță sezonul acesta, și este de neconceput pentru cormorani ca la finalul campionatului să nu ridice un trofeu deasupra capului. Titlul este așteptat cu mare interes de către fani care speră totuși să fie în luptă cu combatanta sa din această seară până la final, și nu să abandoneze lupta cum s-a întâmplat ultima oară datorită lipsei de experiență. Cu un Firmino, Salah și Mane în mare formă, mult mai bine așezați în teren, și cu o apărare excelentă în frunte cu Alisson, Liverpool trebuie să aibă mai mult succes în an acest .Lucrurile se confirmă totuși prin ocuparea locului 2 în campionat, având 19 puncte, la egalitate cu liderul City, înregistrând 6 victorii și un egal, și având un golaveraj de 15 cu 3. Cormoranii au totuși o problemă de ceva timp, ne reușind să mai câștige de 3 jocuri oficiale, pierzând în fața lui Chelsea în Cupa Angliei, scor 1-2, și imediat după aceea remizând contra londonezilor în campionat, scor 1-1. Ultimul insucces a venit la mijlocul săptămânii în fața lui Napoli în UCL, scor 0-1.

Liverpool echipa probabila: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson; Milner, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane

Manchester City și-a satisfăcut plăcerea anul trecut prin dobândirea titlului de campioană la o diferență destul de mare de puncte, demonstrând de la început până la final că merită pe deplin să fie încoronată regina Premier League, însă cam atât a fost reprezentația cetățenilor. Pep Guardiola alături de jucătorii săi nu se pot mulțumi doar cu atât, iar următorul trofeu țintit este UCL-ul însă până acolo, City trebuie să îndrepte câte ceva care deocamdată nu mai funcționează la fel ca în sezonul precedent. Manchester City se află totuși pe locul 1 în Premier League cu 19 puncte, având 6 victorii și un egal și un golaveraj de 21 la 3. Deși în BPl nu are adversari contra cărora să se lupte cu mare interes, câștigând în ultimele jocuri cu scoruri de 2-0, 5-0 sau 3-0 împotriva unor echipe ca Fulham, Brighton sau Cardiff, în UCL situația se schimbă și iată cum experiența cetățenilor dispare profund și apare o încercare disperată pentru dobândirea celor 3 puncte în grupa de calificare. Dacă primul meci s-a încheiat cu succesul lui Lyon, mijlocul săptămânii acesteia a adus primele puncte pentru City în UCL, victoria venind pentru cetățeni în deplasarea de la Hoffenheim, scor 2-1 grazie lui David Silva.

Manchester City echipa probabila: Ederson; Walker, Kompany, Laporte, Mendy; Bernardo Silva, Fernandinho, David Silva; Sterling, Aguero, Sane

Ponturi pariuri și pronostic analizat Liverpool – Manchester City

Așa cum am amintit și în introducerea comentariului, Liverpool nu a mai pierdut pe teren propriu în fața cetățenilor din 2003 atunci când Manchester City se impunea cu scorul de 1:2. Cred că acest parcurs de mai bine de 15 ani nu se va întrerupe tocmai în această seară dacă privim totuși pe lânga la forma slabă a cormoranilor și la jocul prestat de cetățeni care are mult de suferit în compania unor formații care fac pressing sau se apără aglomerat, elemente ce o dau favorită pe Liverpool. Voi miza astfel pe un rezultat pozitiv pentru cormorani care pot înscrie două goluri măcar în poarta lui Ederson.