Meciul zilei: FCSB vs Hajduk Split

Returul cele de-a treia faze eliminatorii din calificările pentru grupele Europa League oferă o serie de meciuri extrem de interesante în această zi de joi, iar cu siguranță publicul european se va bucura de un fotbal total din partea celor mai importante formații din această competiție. Unul dintre aceste dueluri este cel dintre FCSB și Hajduk Split, programat de la ora 21:30 pe Arena Națională.
fcsb

FCSB, gazda acestei partide, pornește conform caselor de pariuri cu prima șansă la câștigarea jocului deoarece deține un lot  mai valoros și mai experimentat, deși rezultatul din tur nu este tocmai favorabil românilor. Lupta pentru accederea în grupele UEL va fi destul de aprinsă în acest an, dar roș-albaștrii simt că pot izbuti acest lucru dacă vor îndeplini toate sarciniile staff-ului tehnic. Aceștia au reușit să acceadă în turul 3 din UEL grazie victoriilor obținute împotriva slovenilor de la Rudar, o formație care nu le-a pus probleme deloc în privința calificării. Situația s-a complicat extrem de tare în Croația datorită terenului jalnic pe care s-a disputat partida, încercând pe cât se poate să nu piardă, din păcate ne reușind să iasă fără accidentați, Momcilovici fiind pierdut pe o perioadă nedeterminată. În campionat lucrurile stau foarte bine pentru clubul bucureștean de la o vreme, după un 3-3 în Derby de România, și un 4-0 împotriva celor de la Poli Iași, a urmat încă un succes la Mediaș, scor 1-3 în fața celor de la Gaz Metan, urcând astfel pe locul 2 în Liga1.

Hajduk Split, oaspetele celei de a doua manșe, este cotată cu a doua șansă la calificare deoarece în acest moment situația de la club nu pare să fie deloc roz mai ales după plecarea celui mai bun jucător din cadrul clubului croat. Hajduk a reușit să prindă biletul către acest tur preliminar, dar are mari șanse să nu mai primească vreunul dacă situația de la club nu se va schimba. În fază precedentă, croații au reușit să se califice în detrimentul bulgarilor de la Slavia Sofia, scorul fiind de 4-2 la general. Jocul din Croația din manșa celui de al treilea tur preliminar a fost un dezastru datorită terenului total impracticabil, clubul croat fiind taxat grav de către steliști și implicit de UEFA deoarece pe o astfel de suprafață lucrurile nu se pot rezolva din niciun fel, scăpând foarte ușor cu un 0-0 care le permite oarecum să spere la calificare. În campionat situația diferă, formația din Split pierzând în prima etapă în fața celor de la Osijek cu scorul de 4-1, în timp ce recent au scos doar un egal pe teren propriu contra celor de la Lokomotiv Zagreb. Recent au mai reușit un rezultat de egalitate, chiar pe terenul celor de la Rijeka, scor 1-1, plecând astfel la București cu un moral excelent.

Cele două formații par să fie relativ echilibrate dacă stăm să analizăm jocul din tur, dar pe un teren cât se poate de decent, echipa bucureșteană are câștig de cauză deoarece are un joc de pase mult mai bun, fotbaliști mult mai creativi și mai tehnici, o respectare puternică a planului tactic și bineînțeles o individualitate care cu siguranță se va observa în momentele dificile. Mizez astfel pe o victorie a roș-albaștrilor, și chiar la o diferență de două goluri.

Pronosticuri AS Roma - Frosinone