Meciul zilei: Dinamo Kiev vs Ajax

Poate cea mai importantă partidă din această seară este cea dintre Dinamo Kiev și Ajax Amsterdam, duel programat de la ora 22:00 pe NSC Olimpiyskiy Stadium. Cele două formații au încântat în jocul din manșa tur din Olanda, partidă pe care Ajax-ul și-a atribuit-o cu scorul de 3-1, plecând astfel favorită certă la calificare, iar nu mai o minune o poate trimite pe echipa ucraineană în grupele UCL.
dinamo kiev

Dinamo Kiev speră în continuare la calificare chiar și prin prisma rezultatului obținut în partida tur care nu îi oferă aproape nicio șansă deoarece pe lângă scorul de înregistrat, s-a observat o diferență destul de importantă de valoare între aceasta și echipa olandeză. Formația ucraineană antrenată de la margine de Khatskevich are nevoie de o cu totul altă față în acest retur deoarece fără o schimbare de atitudine și de mentalitate, Dinamo Kiev nu poate emite nicio pretenție. În primele 20 de minute de la Haga, ucrainenii au reușit să creeze destul de mult pericol la poarta olandezilor, ca mai apoi să comită câteva erori la nivel defensiv, primind spre finalul reprizei două goluri care îi reduc extrem de mult șansele de calificare. Recent a bifat primul semi-eșec din campionat, 1-1 pe terenul celor de la Odessa.

Ajax Amsterdam a început extrem de bine noul sezon competițional și european totodată, bifând câteva succese extrem de importante în acest start. Legenda fotbalului olandez a reușit să tureze motoarele cât se poate de mult după manșa contra austriecilor de la Sturm Graz, calificare reușită destul de lejer de Ajax. Formația lui Ten Hag a reușit să acceadă în play-off grazie eliminării formației belgiene, Standard Liege, după două dispute destul de spectaculoase. Ajax s-a împiedicat în Belgia unde doar a remizat cu scorul de 2-2 după ce a fost egalată în ultimul minut, în timp ce acasă a făcut instrucție cu fosta echipă a lui Rednic, administrându-le o înfrângere cu scorul de 3-0. Play-off-ul se anunța cel mai dificil, dar în acest moment dificultatea nu mai este chiar atât de mare după succesul din tur izbutit de olandezi. Un 3-1 de excepție pe Johan Cruijff Arena care o menține cu cele mai mari șanse la victorie, mai ales că jocul este imposibil să nu se repete în măsură de 75% și în această deplasare. În campionat a reușit o nouă victorie de excepție în fața fanilor, 5-0 împotriva celor de la Emmen și pleacă spre Kiev cu un moral excelent.

Ambele echipe își vor arăta forța și dorința de calificare în această seară la Kiev, dar lucrurile sunt destul de complicate și respectiv simple pentru fiecare în parte, ceea ce simplifică destul de mult situația. Ucrainenii au nevoie de un joc perfect în această seară dacă vor să acceadă în grupele UCL și încă speră la acest lucru, în timp ce olandezii trebuie să fie pregătiți măcar 75% din capacitatea jocului redat săptămâna trecută și nu are cum să rateze calificarea. Voi miza pe un nou joc spectaculos, ambele având mari șanse să înscrie și chiar să vedem din nou 3 goluri pe tabelă.

Pronosticuri CSU Craiova - Viitorul Constanța