Meciul zilei: CSU Craiova vs Dinamo București

Derby-ul rundei cu numărul 6 din Liga 1 va alinia la centru în această seară de sâmbătă două formații care vin după rezultate pozitive obținute în ultima etapă. Formația din Bănie, CSU Craiova, și cea bucureșteană, Dinamo București, se vor înfrunta de la ora 21:00 pe stadionul Ion Oblemenco pentru toate cele trei puncte, egalul ne fiind un obectiv pentru niciuna dintre echipe, deși Florin Bratu simte că echipa sa ar trebui să se mulțumească și cu un astfel de rezultat dacă jocul va decurge într-o asemenea manieră pentru jucătorii săi.
craiova dinamo

CSU Craiova are un start de sezon extrem de slab, încercând pe cât posibil să își revină în etapele care tocmai au trecut, reușind de altfel să se ridice grazie și adversarelor care nici acestea parca nu pot să aibă o constanță în rezultate. Craiovenii au avut o perioadă extrem de dificilă din cauza dublei cu RB Leipzig din Europa League, suferind foarte mult din punct de vedere al oboselii, jucătorii olteni acuzând în partidele din campionat acest lucru. Odată cu eliminarea din UEL, Craiova pare să își fi revenit prin victoria de la Călărași în fața Dunării scor 1-3, continuând din păcate cu un nou insucces în fața celor de la Concordia Chiajna, scor 0-1, tocmai pe Ion Oblemenco, ne reușind să aducă prima victorie pe propria arenă din acest sezon. Deplasarea din etapa trecută de la FC Voluntari s-a dovedit a fi eficientă pentru clubul din Bănie care a reușit să se impună cu cel mai mare scor de la promovarea în Liga 1, 1-5 pe terenul ilfovenilor cărora nu le-au dat absolut nicio șansă, Nicușor Bancu reușind să înscrie un hat-trick.

Dinamo București vine în Oltenia cu gândul la un rezultat pozitiv deși situația din jurul clubului nu pare să încurajeze spre un asemenea deznodământ. Echipa antrenată de la margine de Florin Bratu are multe de îndreptat în acest început de sezon care a început extrem de ne așezat pentru clubul bucureștean care a trecut prin multe stări din prima etapă și până acum, ne găsindu-și locul în majoritatea partidelor. Dinamo a înregistrat cea mai mare rușine în sezonul precedent când s-a calificat în play-out, iar premisele acestui campionat erau înclinate mai spre zona de play-off, dar în acest moment situația este extrem de delicată dacă ne raportăm la armele din dotarea echipei alb-roșie și a neputinței de care dă dovadă în multe momente tinerii angrenați în lotul lui Florin Bratu. Echipa din Groapă a adunat până în acest moment nu mai puțin de 10 puncte, clasându-se pe locul 4, cu un golaveraj de 11 la 11, atacul și apărarea mergând concomitent în acest moment. Dacă ofensiva funcționează mult mai bine decât sezonul precedent cu Miriuță pe bancă, apărarea este catastrofală pe alocuri, înțelegând faptul că pe banca lui Dinamo se află un fost atacant. După eșecul de la Cluj, Dinamo a înregistrat un rezultat favorabil în etapa trecută pe teren propriu în fața celor de la Hermannstadt, scor 2-1 grazie golului din prelungiri marcat de Pesic.

Moralul ambelor tabere este extrem de bun înaintea acestui joc și speră ca fiecare să realizeze o partidă care să îi aducă la final toate cele trei puncte. Poate cel mai important aspect este faptul că Dinamo nu a reușit până în acest moment să câștige la Craiova în fața acestei echipe ce a promovat în urmă cu câțiva ani, fiind într-adevăr un lucru care poate conta în decizia pariorilor. Voi miza astfel pe grupul lui Mangia care se arată mult mai solid decât cel al dinamoviștilor, având șanse să câștige măcar o repriză sau chiar să marcheze măcar de două ori în poarta lui Penedo.

Pronosticuri CSU Craiova - Viitorul Constanța