Meciul zilei: Chelsea vs Arsenal

A doua rundă din fotbalul englez continuă și în această zi de sâmbătă cu o serie de partide care cu siguranță au fost așteptate de iubitorii de spectacol marca Premier League încă de la finalul sezonului trecut. Una dintre aceste partide este cea dintre Chelsea și Arsenal, joc programat de la ora 19:30 pe Stamford Bridge. Vom asista la cel de-al doilea derby din acest sezon, de aceasta dată unul londonez care va oferi un spectacol frumos atât pe teren cât și în tribune.
chelsea arsenal

Chelsea, gazda acestei partide, pleacă cu prima șansă la victorie conform caselor de pariuri, un lucru destul de cert dacă stăm să privim la lotul albaștrilor și la jocul prestat weekendul trecut în prima rundă a sezonului. Vara aceasta a fost destul de agitată pentru clubul londonez care a trecut prin câteva schimbări, poate cea mai importantă fiind schimbarea lui Antonio Conte de la cârma echipei cu un alt italian, fostul antrenor al celor de la Napoli, Maurizio Sarri. Abramovici are mare încredere în experiența lui Sarri, mai ales că vrea să își vadă clubul din nou pe culmile succesului atât la nivel competițional cât și la nivel european. Chelsea a reușit să se impună în primul joc din acest sezon pe terenul celor de la Huddersfield, o partidă pe care a controlat-o pe întreaga ei durată, 90 de minute fiind îndeajuns pentru londonezi să înscrie de 3 ori în poarta lui Hamer. Cu o posesie de 63% și cu nenumărate faze de poartă, albaștrii o așteaptă pe rivala din oraș cu un moral excelent înaintea derby-ului din această seară.

Arsenal, oaspetele acestei partide, pornește cu șansa a doua la victorie deoarece diferența de valoare este destul de mare față de combatanta din această seară. Campionatul trecut a fost unul nu chiar atât de bun dacă stăm să privim la performanțele reușite de jucătorii lui Arsenal, dar odată cu plecarea lui Arsene Wenger și aducerea lui Unay Emery, lucrurile speră să se schimbe în rândul tunarilor care au nevoie să câștige un trofeu deoarece această pauză nu este deloc apreciată de fanii acestora care vor să fie răsplătiți pentru tot efortul pe care-l depun la fiecare joc. Săptămâna trecută, băieții lui Unai Emery nu au reușit să scoată nici măcar un punct în fața echipei lui Guardiola care a câștigat primul derby al campionatului cu scorul de 2-0, jocul tunarilor nefiind deloc unul convingător, de cele mai multe ori având lacune mari din punct de vedere organizatoric, spaniolul având în continuare mult de lucrat pentru a aduce Arsenalul în topul formațiilor engleze.

Derby-ul din această seară de pe Stamford Bridge va alinia la centru două formații care au debutat diferit în noul sezon, dar care cu siguranță vor ataca victoria fără doar și poate. Este șansa lui Maurizio Sarri să demonstreze că nu a fost adus întămplător de către Abramovici și implicit restart-ul lui Unai Emery care poate intra ușor ușor în inimile fanilor dacă va reuși să câștige acest joc.  Voi miza totuși pe complexitatea și omogenitatea fotbalului redat de băieții antrenorului italian, așteptându-mă să văd cel puțin 2 goluri marcate de aceștia în poarta lui Cech.

Pronosticuri Leverkusen - Mainz