Ponturi Liga Natiunilor si pronosticuri pariuri


UEFA Nations League 2022-2023 va fi a treia ediție a Ligii Națiunilor, o competiție care implică echipele naționale ale celor 55 de asociații membre ale UEFA. Competiția se va desfășura din iunie 2022 până în septembrie 2022 (faza ligii), iunie 2023 (finalele Ligii Națiunilor) și martie 2024 (play-out pentru retrogradare).

Extrem de atractivă din punct de vedere sportiv, întrecerea propune și o ofertă bogată pentru pariori. Iar echipa noastră vă va ține la curent cu informațiile de ultim moment și vă va propune o mulțime de ponturi pariuri Liga Națiunilor.

Cele mai populare pariuri Liga Natiunilor

Liga Națiunilor beneficiază, precum cele mai importante competiții, de o gamă de pariuri extrem de amplă. Evident, din gama de pariuri Nations League nu lipsesc cele care au în vizor rezultatul confruntărilor, inclusiv handicap european sau asiatic, cele pe goluri, cartonașe, cornere ori performanțele jucătorilor.

 • Sub/peste număr de goluri
 • Sub/peste număr de cornere
 • Șansă dublă 1×2

Firesc, cele mai populare pariuri, care se vor regăsi și în selecția de ponturi fotbal prezente pe ponturi-bune.ro sunt cele legate de meciurile echipei naționale a României și ale adversarelor sale. Ca și cele care implică formațiile importante la nivel continental, mai precis cele prezente în primele două grupe valorice din Liga Națiunilor.

Edițiile trecute au arătat că Liga Națiunilor este o competiție în care nu lipsesc surprizele. Cu atât mai mult cu cât, urmare a formatului, este asigurat un echilibru valoric al formațiilor prezente în grupe.

Profitabile au fost și pariuri Nations League pe interval de goluri sau pe numărul de reușite într-o anumită repriză. Fără îndoială, pe acestea le veți regăsi în lista de ponturi Liga Națiunilor, ca și în deja cunoscutele alegeri pentru biletul zilei astăzi sau cota 2 azi.

Top echipe din Liga Națiunilor

Italia, campioana europeană en-titre, Germania și Anglia, vicecampioană continentală, au fost repartizate în Grupa a 3-a din Liga A a Ligii Națiunilor la fotbal, ediția 2022-2023, alături de Ungaria, în urma tragerii la sorți. Fără îndoiala, se anunță o grupa extrem de disputată.

În ceea ce o privește pe Franța, campioana mondială 2018 și deținătoarea trofeului în Liga Națiunilor, va evolua în Grupa 1, alături de Danemarca, Croația și Austria.

widget (acca) odds winner

Spania și Portugalia (câștigătoarea primei ediții a competiției) au fost trimise în Grupa a 2-a, din care mai fac parte Elveția și Cehia. Alte două vecine, Belgia și Olanda, se află în Grupa a 3-a, alături de Polonia și Țara Galilor.

Franța, Spania, Anglia și Belgia sunt, în ordine, favoritele la câștigarea grupelor în opinia bookmakerilor. În ceea ce privește câștigătoarea trofeului, Franța, cu 4.50, este în pole-position, urmată de Spania - 7.00, Belgia - 8.00 și Anglia - 9.00.

Ce este Liga Națiunilor?

Liga Națiunilor sau, UEFA Nations League, a fost gândită pentru a oferi tuturor formațiilor europene șansă de a juca meciuri cu miza la datele rezervate echipelor naționale în calendarul FIFA. În plus, dincolo de miza câștigării întrecerii în sine, oferă și posibilitatea de a beneficia de bonusuri în calificările la Euro (prezentă în baraj) sau Campionatul Mondial.

Primul turneu al acestei competiții a demarat în septembrie 2018, după încheierea Campionatului Mondial de Fotbal 2018. Ținând cont că repartizarea în grupe se face pe baza coeficienților, grupele sunt echilibrate din punct de vedere valoric. Astfel că oferă un plus de atractivitate competiției.

Componența grupelor UEFA Nations League 2022-23

Liga A din Nations League

 • Grupa 1: Franța, Danemarca, Croația, Austria;
 • Grupa 2: Spania, Portugalia, Elveția, Cehia;
 • Grupa 3: Italia, Germania, Anglia, Ungaria;
 • Grupa 4: Belgia, Olanda, Polonia, Țara Galilor.

Liga B din Nations League

 • Grupa 1: Ucraina, Scoția, Irlanda, Armenia;
 • Grupa 2: Islanda, Rusia, Israel, Albania;
 • Grupa 3: Bosnia-Herțegovina, Finlanda, România, Muntenegru;
 • Grupa 4: Suedia, Norvegia, Serbia, Slovenia

Liga C din Nations League

 • Grupa 1: Turcia, Luxemburg, Lituania, Feroe;
 • Grupa 2: Irlanda de Nord, Grecia, Kosovo, Cipru/Estonia;
 • Grupa 3: Slovacia, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan/R. Moldova;
 • Grupa 4: Bulgaria, Macedonia de Nord, Georgia, Gibraltar.

Liga D din Nations League

 • Grupa 1: Liechtenstein, Andorra, Kazahstan/R. Moldova, Letonia;
 • Grupa 2: San Marino, Cipru/Estonia, Malta.

Grupă România în Liga Națiunilor

Naționala de fotbal a României va evolua în Grupa a 3-a Liga B a ediției din 2022-2023 a Ligii Națiunilor. Tricolorii vor fi în grupă cu Bosnia-Herțegovina, Finlanda și Muntenegru. Tricolorii au avut o doză destul de mare de șansă, evitând echipe puternice precum Ucraina, Scoția, Suedia, Rusia (cu rezerva că aceasta este, pentru moment, suspendată din activitatea competițională) sau Norvegia.

Prima clasată din grupa va promova în Liga A, iar ultima clasată va retrograda în Liga C. Meciurile vor avea loc în trei ferestre internaționale a câte două partide, în perioada 2-8 iunie 2022, 8-14 iunie 2022, respectiv 22-27 septembrie 2022.

widget (acca) odds romania

Un parcurs cât mai bun în acest turneu ne poate asigura un loc în barajul pentru calificarea la EURO 2024, așa cum s-a întâmplat și la ultimul European. În preliminariile EURO 2024 vor fi puse la bătaie 20 de locuri la turneul final, astfel ca primele două clasate din cele 10 grupe vor merge direct în Germania. Mai mult decât atât, față de EURO 2020, acum vom avea și o gazdă, care și-a asigurat deja calificarea. Astfel, pe hârtie mai rămân 3 locuri, iar calificarea se va obține prin baraj.

Pentru a-și asigura prezența în baraj, România va fi nevoită să-și câștige grupa din Liga Națiunilor. În caz contrar, “tricolorii” vor sta la mâna rezultatelor din preliminarii, așa cum s-a întâmplat și la EURO 2020. Atunci, România a prins in extremis un loc în baraj, fiind ultima echipa acceptată.

Bosnia-Herțegovina, cu o cotă de 2.75 la Betano, este considerate favorită la victoria în grupa. O urmează Finlanda, care primește cota 3, România, cu cota 4, respectiv Muntenegru, cota 6.50.

Iată programul complet pentru Grupa României Liga Națiunilor:

 • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
 • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovinaa – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
 • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
 • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
 • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
 • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Întrebări frecvente Liga Națiunilor

chat bubble

Sunt promoții specifice pentru Liga Națiunilor?

Da, casele de pariuri online oferă promoții pentru Liga Națiunilor.

chat bubble

Cum pot urmări Liga Națiunilor 2022/23 pe live streaming?

Meciurile din Liga Națiunilor pot fi urmărite doar la TV sau prin alte site-uri de live streaming, agențiile online nu au licență pentru transmiterea acestor jocuri.

chat bubble

Pot paria LIVE pe Liga Natiunilor?

Da, există multe tipuri de pariuri live la toate meciurile din Nations League.

chat bubble

De ce ar trebui să pariez pe Liga Națiunilor?

Dacă jucam pe fotbal, când e pauză internațională oferta devine limitată, așa că Liga Națiunilor devine o opțiune bună.