Ponturi Liga Natiunilor si pronosticuri pariuri

UEFA Nations League 2022-2023 va fi a treia editie a Ligii Natiunilor, o competitie care implica echipele nationale ale celor 55 de asociatii membre ale UEFA. Competitia se va desfasura din iunie 2022 pana in septembrie 2022 (faza ligii), iunie 2023 (finalele Ligii Natiunilor) si martie 2024 (play-out pentru retrogradare).

Cauti alte recomandari din fotbal?

Extrem de atractiva din punct de vedere sportiv, intrecerea propune si o oferta bogata pentru pariori. Iar echipa noastra va va tine la curent cu informatiile de ultim moment si va va propune o multime de ponturi pariuri Liga Natiunilor.

Cele mai populare pariuri Liga Natiunilor

Liga Natiunilor beneficiaza, precum cele mai importante competitii, de o gama de pariuri extrem de ampla. Evident, din gama de pariuri Nations League nu lipsesc cele care au in vizor rezultatul confruntarilor, inclusiv handicap european sau asiatic, cele pe pe goluri, cartonase, cornere ori performantele jucatorilor.

 • – sub/peste numar de goluri
 • – sub/peste numar de cornere
 • – sansa dubla 1×2

Firesc, cele mai populare pariuri, care se vor regasi si in selectia de ponturi fotbal prezente pe ponturi-bune.ro sunt cele legate de meciurile echipei nationale a Romaniei si ale adversarelor sale. Ca si cele care implica formatiile importante la nivel continental, mai precis cele prezente in primele doua grupe valorice din Liga Natiunilor.

Editiile trecute au aratat ca Liga Natiunilor este o competitie in care nu lipsesc surprizele. Cu atat mai mult cu cat, urmare a formatului, este asigurat un echilibru valoric al formatiilor prezente in grupe.

Profitabile au fost si pariuri Nations League pe interval de goluri sau pe numarul de reusite intr-o anumita repriza. Fara indoiala, pe acestea le veti regasi in lista de ponturi Liga Natiunilor, ca si in deja cunoscutele alegeri pentru biletul zilei astazi sau cota 2 azi.

Top echipe din Liga Natiunilor

Italia, campioana europeana en titre, Germania si Anglia, vicecampioana continentala, au fost repartizate in Grupa a 3-a din Liga A a Ligii Natiunilor la fotbal, editia 2022-2023, alaturi de Ungaria, in urma tragerii la sorti. Fara îndoiala, se anunta o grupa extrem de disputata.

In ceea ce o priveste pe Franta, campioana mondiala en titre si detinatoarea trofeului in Liga Natiunilor, va evolua in Grupa 1, alaturi de Danemarca, Croatia si Austria.

Liga Natiunilor sezon 2022-23 - Favoriti

Spania si Portugalia (câstigatoarea primei editii a competitiei) au fost trimise în Grupa a 2-a, din care mai fac parte Elvetia si Cehia. Alte doua vecine, Belgia si Olanda, se afla in Grupa a 3-a, alaturi de Polonia si Tara Galilor.

Franta, Spania, Anglia si Belgia sunt, in ordine, favoritele la castigarea grupelor in opinia bookmakerilor. In ceea ce priveste castigatoarea trofeului, Franta, cu 4.50, este in pole-position, urmata de Spania – 7.00, Belgia – 8.00 si Anglia – 9.00.

Ce este Liga Natiunilor?

Liga Natiunilor sau, UEFA Nations League, a fost gandita pentru a oferi tuturor formatiilor europene sansa de a juca meciuri cu miza la datele rezervate echipelor nationale in calendarul FIFA. In plus, dincolo de miza castigarii intrecerii in sine, ofera si posibilitatea de a beneficia de bonusuri in calificarile la Euro (prezenta in baraj) sau Campionatul Mondial.

Primul turneu al acestei competitii a demarat in septembrie 2018, dupa incheierea Campionatului Mondial de Fotbal 2018. Tinand cont ca repartizarea in grupe se face pe baza coeficientilor, grupele sunt echilibrate din punct de vedere valoric. Astfel ca ofera un plus de atractivitate competitiei.

Componenta grupelor UEFA Nations League 2022-23

Liga A din Nations League

 • Grupa 1: Franta, Danemarca, Croatia, Austria;
 • Grupa 2: Spania, Portugalia, Elvetia, Cehia;
 • Grupa 3: Italia, Germania, Anglia, Ungaria;
 • Grupa 4: Belgia, Olanda, Polonia, Tara Galilor.

Liga B din Nations League

 • Grupa 1: Ucraina, Scotia, Irlanda, Armenia;
 • Grupa 2: Islanda, Rusia, Israel, Albania;
 • Grupa 3: Bosnia-Hertegovina, Finlanda, Romania, Muntenegru;
 • Grupa 4: Suedia, Norvegia, Serbia, Slovenia.

Liga C din Nations League

 • Grupa 1: Turcia, Luxemburg, Lituania, Feroe;
 • Grupa 2: Irlanda de Nord, Grecia, Kosovo, Cipru/Estonia;
 • Grupa 3: Slovacia, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan/R. Moldova;
 • Grupa 4: Bulgaria, Macedonia de Nord, Georgia, Gibraltar.

Liga D din Nations League

 • Grupa 1: Liechtenstein, Andorra, Kazahstan/R. Moldova, Letonia;
 • Grupa 2: San Marino, Cipru/Estonia, Malta.

Grupa Romania in Liga Natiunilor

Nationala de fotbal a Romaniei va evolua in Grupa a 3-a Liga B a editiei din 2022-2023 a Ligii Natiunilor. Tricolorii vor fi in grupa cu Bosnia-Hertegovina, Finlanda si Muntenegru. Tricolorii au avut o doza destul de mare de sansa, evitând echipe puternice precum Ucraina, Scotia, Suedia, Rusia (cu rezerva ca aceasta este, pentru moment, suspendata din activitatea competitionala) sau Norvegia.

Prima clasata din grupa va promova in Liga A, iar ultima clasata va retrograda in Liga C. Meciurile vor avea loc in trei ferestre internationale a cate doua partide, in perioada 2-8 iunie 2022, 8-14 iunie 2022, respectiv 22-27 septembrie 2022.

Liga Natiunilor sezon 2022-23 - Liga B, Grupa 3

Un parcurs cat mai bun in acest turneu ne poate asigura un loc in barajul pentru calificarea la EURO 2024, asa cum s-a intamplat si la ultimul European. In preliminariile EURO 2024 vor fi puse la bataie 20 de locuri la turneul final, astfel ca primele doua clasate din cele 10 grupe vor merge direct in Germania. Mai mult decat atat, fata de EURO 2020, acum vom avea si o gazda, care si-a asigurat deja calificarea. Astfel, pe hartie mai raman 3 locuri, iar calificarea se va obtine prin baraj.

Pentru a-si asigura prezenta in baraj, Romania va fi nevoita sa-si castige grupa din Liga Natiunilor. In caz contrar, “tricolorii” vor sta la mana rezultatelor din preliminarii, asa cum s-a intamplat si la EURO 2020. Atunci, România a prins in extremis un loc in baraj, fiind ultima echipa acceptata.

Bosnia-Hertegovina, cu o cota de 2.75 la Betano, este considerate favorita la victoria in grupa. O urmeaza Finlanda, care primeste cota 3, Romania, cu cota 4, respectiv Muntenegru, cota 6.50.

Iata programul complet pentru Grupa Romaniei Liga Natiunilor:

 • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia si Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMANIA (21:45)
 • 7 iunie 2022 – Bosnia si Hertegovina – ROMANIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
 • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia si Hertegovina (16:00), ROMANIA – Finlanda (21:45),
 • 14 iunie 2022 – Bosnia si Hertegovina – Finlanda (21:45), ROMANIA – Muntenegru (21:45)
 • 23 septembrie 2022 – Bosnia si Hertegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMANIA (21:45)
 • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMANIA – Bosnia si Hertegovina (21:45)

Intrebari frecvente Liga Natiunilor

Da, casele de pariuri online ofera promotii pentru Liga Natiunilor.
Meciurile din Liga Natiunilor pot fi urmarite doar la TV sau prin alte site-uri de live streaming, agentiile online nu au licenta pentru transmiterea acestor jocuri.
Da, exista multe tipuri de pariuri live la toate meciurile din Nations League.
Daca jucam pe fotbal, cand e pauza internationala oferta devine limitata, asa ca Liga Natiunilor devine o optiune buna.