Supercupa României | Astra Giurgiu - CFR Cluj 1-0


Supercupa României | Astra Giurgiu – CFR Cluj 1-0
Astra Giurgiu - CFR Cluj 1-0


Campioana Astra Giurgiu a câştigat Supercupa României, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0) pe CFR Cluj, câştigătoarea Cupei României. Golul „dracilor negri” a fost marcat de brazilianul William De Amorim, în minutul 86. Partida s-a disputat pe o ploaie torențială, fapt care a făcut ca terenul să fie băltit şi să afectete decisiv calitatea jocului. Marius Șumudică a stat în tribune, fiind suspendat pentru eliminarea din meciul cu ASA Târgu Mureș, din finalul sezonului trecut. Partida a avut loc la Cluj, pe „Cluj Arena”, unde pe lângă ce 9.980 de spectatori a fost prezent şi noul selecționer al naționalei României, germanul Christoph Daum.

Cristian Petre:Suntem extrem de bucuroși pentru acest trofeu câștigat. A fost meci extrem de greu, starea terenului a fost OK în prima repriză, dar în a doua, pe această ploaie torențială, era normal că hazardul își va pune amprenta pe desfășurarea meciului. Era clar că cel care va greși primul va pierde acest meci. Nu am făcut-o noi. Am pus presiune pe fundașii adverși și spre final am reușit să dăm lovitura și să câștigăm Supercupa. E un trofeu major în vitrina clubului nostru, ne dă și moral înaintea meciului cu Dinamo, dar mai ales cel cu FC Copenhaga„.

Vasile Miriuță:A fost un meci de luptă pentru că a plouat mult și înainte și în timpul meciului. Am făcut o greșeală copilărească și am pierdut acest meci, din păcate. Ne-am dorit mult să rămână acasă la noi Supercupa, din păcate nu am reușit. Fiecare poate greși, nimeni nu e perfect. Nu avem timp acum să plângem că am pierdut un trofeu, urmează campionatul. Păcat că am greșit în minutul 86, altfel mergeam la penalty-uri și acolo se putea întâmpla orice. Ne pare rău, dar mergem mai departe. În primele 20 de minute Astra a avut mai mult inițiativa pentru că au jucători de valoare, jucători tehnici. Dar apoi am avut și noi două ocazii, iar în a doua repriză nu mai puteai să combini din cauza terenului„.

Astra: 1. Silviu Lung jr (12. George Gavrilaș, 46) – 32. Kristi Vangjeli, 2. Geraldo Alves, 4. Fabricio Silva, 13. Júnior Morais (căpitan) – 31. Alex Ioniță II, 20. Florin Lovin (15. Cristian Oros, 84), 23. Fernando Boldrin – 24. Damien Boudjemaa (11. Daniel Florea, 61), 80. Filipe Teixeira, 91. William De Amorim. Antrenor: Cristian Petre.

CFR Cluj: 28. Alexandru Marc – 22. Tiago Lopes, 6. Ionuț Larie, 30. Andrei Mureșan, 45. Mario Camora (căpitan) – 17. Antonio Jakoliš (19. Bryan Nouvier, 87), 10. Davide Petrucci, 25. Juan Carlos Real Ruiz, 7. Adrian Păun – 21. Sergiu Negruț (11. Cristian López, 46), 26. Cristian Bud (9. Guimaraes Pinho Bruno „Guima”, 70). Antrenor: Vasile Miriuță.

Arbitru: István Kovács (Carei)


astra_cfr_cluj_supercupa_009


astra_cfr_cluj_supercupa_011


astra_cfr_cluj_supercupa_012


astra_cfr_cluj_supercupa_013


astra_cfr_cluj_supercupa_014