Pandurii Targu Jiu vs Petrolul Ploiesti - Liga 1 - analiza si pronostic - Soryn


Pandurii Târgu Jiu vs Petrolul Ploieşti – Liga 1 – analiza si pronostic – Soryn

pandurii-petrolul

15.09.2014, Târgu Jiu, Stadion: „Tudor Vladimirescu”, ora: 21:00 (Look Plus)
Pandurii Târgu Jiu – Petrolul Ploieşti (Liga 1 – Etapa 7)

Pandurii Târgu Jiu (locul 13)

Ultimii jucători sosiţi sub comanda lui Petre Grigoraş, atacantul croat Matija Smrekar şi fundaşul sloven Nejc Mevlja nu vor putea juca în meciul cu Petrolul Ploieşti. Celui dintâi nu i-a sosit „cartea verde”, iar al doilea nu este la nivelul optim de pregătire fizică, aşa cum a dezvăluit tehnicianul gorjenilor. „Momentan, sunt cu pregătirea fizică puţin în urmă. Din păcate, lui Smrekar nu i-a sosit cartea verde şi, mai mult ca sigur, nu vom conta pe el la partida cu Petrolul. Oricum, nu se punea problema să intre pe teren niciunul dintre ei. Au nevoie de o săptămână sau două de acomodare, până se vor pune la punct şi cu pregătirea. Venirea celor doi este benefică, deoarece va exista concurenţă şi unii dintre ei nu vor mai fi siguri de posturi, atâta timp cât în spatele lor vor fi unul sau doi înlocuitori„, a declarat Grigoraş.

Brazilianul Erico da Silva şi elveţianul Gezim Shalaj au revenit la antrenamente după o perioadă în care au fost indisponibili din cauza unor accidentări.

Laurenţiu Iorga şi Cornel Predescu, care au avut şi ei probleme medicale, au fost recuperaţi pentru partida cu Petrolul Ploieşti.

Pandurii Târgu Jiu are o victorie după 6 etape disputate.

Echipa lui Grigoraş a înscris un gol în cele 3 meciuri disputate acasă cu CFR, Ceahlăul şi Viitorul.

Gorjenii au câştigat un singur meci acasă în 2014, 5-0 Corona Braşov în returul sezonului trecut.

Oltenii au pierdut ultimele 2 meciuri susţinute pe teren propriu cu Petrolul Ploieşti.

Pandurii Târgu Jiu a obţinut în etapa a 6-a primul succes din acest sezon.

Echipa lui Grigoraş a primit cel puţin un gol în ultimele 4 etape.

Pandurii şi Petrolul Ploieşti nu au remizat niciodată la Târgu Jiu.

Golgheterii Pandurilor sunt Alin Buleică (1 gol), Deivydas Matulevičius (1 gol), Gezim Shalaj (1 gol) şi Mihai Roman (1 gol)

Petre Grigoraş: „Sper ca luni să arătăm bine cu Petrolul. Au o echipă tare, dar din câte am înţeles au probleme de lot. Asta nu înseamnă că avem asigurate cele 3 puncte, dar cred că avem o şansă în plus să-i batem”.

Următorii adversari: Astra Giurgiu (deplasare), Oţelul Galaţi (acasă) şi Universitatea Cluj (deplasare)

casino-sb

Petrolul Ploieşti (locul 4)

Portughezii Geraldo Alves şi Filipe Teixeira sunt suspendaţi, iar uruguayanul Juan Ángel Albín, care a suferit o plagă contuzată la nivelul gleznei stângi, mai are de aşteptat cel puţin 10 zile până se va putea pregăti alături de restul coechipierilor. Incert este brazilianul Peçanha, nerefăcut complet. În schimb, Adrian Mutu şi israelianul Toto Tamuz sunt recuperaţi sută la sută.

Plecarea lui Ovidiu Hoban la Hapoel Be’er Sheva se va resimţi, pentru că Lucescu jr a rămas cu un singur fundaş central pentru deplasarea de la Târgu- Jiu. Geraldo Alves este suspendat astfel că va fi titularizat algerianul Mourad Satli, care este de meserie fundaş stânga.

Gruparea Petrolul Ploieşti i-a achiziţionat pe fotbaliştii uruguayeni Rodrigo Pastorini şi Sebastián Gallegos, care au semnat contracte pentru două sezoane, respectiv unul, cu opţiune de prelungire. Şi închizătorul Ioan Filip, fost la Oţelul Galaţi, a semnat un contract pe un sezon, cu drept de prelungire pe încă două. „Pastorini şi Gallegos sunt doi jucători de calitate, le place mingea şi dovedesc inteligenţă în joc. Este posibil ca unul dintre ei, sau chiar amândoi, să fie pe bancă la partida de luni. În privinţa lui Filip, este un fotbalist care s-a remarcat printr-un spirit profesionist, îl ştiam, şi am decis să-l luăm„, a afirmat Lucescu.

Petrolul Ploieşti are o înfrângere după 6 etape disputate.

„Găzarii” au doar o victorie în ultimele 3 etape.

„Lupii galbeni” au 2 înfrângeri în 2014 (0-2 FC Viitorul şi 1-2 CFR Cluj).

Petroliştii au 2 victorii şi o înfrângere la Târgu Jiu.

Petrolul Ploiești a pierdut în etapa trecută pentru prima dată în acest sezon.

Golgheterii Petrolului sunt Toto Tamuz (5 goluri), Filipe Teixeira (3 goluri), Juan Albín (3 goluri), Adrian Mutu (2 goluri)

Răzvan Lucescu: „Jucăm pe un teren dificil, contra unei echipe complicate pentru fruntaşele clasamentului. Echipele antrenate de Petre Grigoraş au agresivitate, fac presing, sunt spectaculoase, deci trebuie să fim bine organizaţi. Pentru noi, cele două săptămâni de întrerupere au însemnat o perioadă foarte bună, ne-am pregătit bine”.

Următorii adversari: Steaua Bucureşti (acasă), FC Viitorul (deplasare) şi Gaz Metan Mediaş (acasă)

Meciurile all-time din Liga 1:
03.12.2011: Petrolul Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu 0 – 0
17.05.2012: Pandurii Târgu Jiu – Petrolul Ploieşti 1 – 0
16.09.2012: Petrolul Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu 4 – 0
06.04.2013: Pandurii Târgu Jiu – Petrolul Ploieşti 1 – 3
29.07.2013: Petrolul Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu 1 – 1
19.12.2013: Pandurii Târgu Jiu – Petrolul Ploieşti 0 – 1

Echipele probabile:

Pandurii Târgu Jiu (4-3-3): Stanca – Unguruşan, Erico, Paraskevas, Momčilović – Răduţ, P. Anton, Nistor – Buleică, Matulevičius, Nicoară
Rezerve: Gliwa, Pleaşcă, Pârvulescu, Negrescu, Elton, Iorga, Predescu, Shalaj

Petrolul Ploieşti (4-2-3-1): Cobrea – Alcénat, Gerson, Satli, Fanchone – De Lucas, Mustivar – Priso, Gallegos, Mutu – Tamuz
Rezerve: Peçanha, Beţa, Marinescu, Astafei, Nepomuceno, Pastorini, N’Koyi

Pronostic Pandurii Târgu Jiu vs Petrolul Ploieşti: 1X, la o cotă de 1.55 la bet365

Pont secundar Pandurii Târgu Jiu vs Petrolul Ploieşti: sub 2,5 goluri, la o cotă de 1.72 la bet365

Statistica mea pentru luna septembrie: 1W – 3L